07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rusya’ya 5 Milyar Dolar UçakTazminatı
Rusya’ya 5 Milyar Dolar UçakTazminatı

Rusya’ya 5 Milyar Dolar UçakTazminatı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanı Ahmet Takan, Ankara kulislerine dayandırdığı yazısında Türkiye’nin düşürülen savaş uçağı için Rusya’ya 5 milyar dolar tazminat ödeyeceğini iddia etti.

 

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanı Yeniçağ Gazetesi Yazarı Ahmet Takan, Türkiye-Rusya ilişkilerine ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu. Takan Ankara kulislerinden güvenilir kaynaklarına dayandırdığı yazısında “Erdoğan’ın sıcak duygularla Rusya’dan dönmesinin ardından Dışişleri koridorlarında aynı gizli İsrail mutabakatında olduğu gibi bir gizlilikten bahsediliyor. Kulaklarıma inanamadım. Fakat gazetecilik görevi gereği bu bilgiyi gündeme taşımak ve sormak zorundayım” dedi.

“Rusya’ya 5 milyar dolar tazminat ödenecek”

“Düşürülen Rus uçağının tazminatı olarak 5 Milyar Dolarlık bir tazminat söz konusu mu?.. Hatırlarda, Haziran ayı içinde Başbakan Binali Yıldırım’ın TRT Haber’e yaptığı “gerekirse düşürülen Rus uçağı için tazminat öderiz” açıklaması da olunca!.”

Başbakan: Gerekirse tazminat vereceğiz

Başbakan Binali Yıldırım TRT canlı yayınında, Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin’e gönderdiği özür mektubuna ilişkin açıklama yaparken, “Biz üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Gerekirse tazminat vereceğimizi, ilişkilerin normale dönmesini arzu ettiğimizi ifade ediyoruz. Olayın özü aslı budur, tek taraflı değil iki taraflı bir iradedir. İş tatlıya bağlanmıştır” demişti.