07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rus Ruleti
Rus Ruleti

Rus Ruleti

Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı “Zalim Esed’in hükümdarlığına son vermek için bir oraya girdik, başka bir şey için değil” sözlerine Rusya ile yeni bir krize neden oldu.. Kremlin Sözcüsü Peskov, Erdoğan’ın sözlerinin Moskova’nın görüşleri ile birbirine uymadığını belirtip Ankara’nın bu konuyla ilgili bir açıklama yapmasını beklediklerini söyledi.

Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı Operasyonu’na ilişkin dün yaptığı açıklamada “Devlet terörü estiren zalim Esed’in hükümdarlığına son vermek için bir oraya girdik, başka bir şey için değil” demişti. Erdoğan’ın sözlerine Rusya’dan yanıt geldi.

Kremlin: Açıklama bekliyoruz

Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ‘hükmüne son vermeyi’ amaçladıkları biçimindeki açıklamasının Moskova’nın görüşleri ile birbirine uymadığını belirtip Ankara’nın bu konuyla ilgili bir açıklama vereceğini umduklarını söyledi.

İşte Peskov’un o açıklaması;

“Böyle bir açıklama yapıldı, bu açıklamayı tüm dünyada duydular. Türkiye bizim partnerimiz olduğu için ülke liderlerimiz (Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin) son derece yoğun ve güvene dayanan bir temas içerisinde. Fakat bu açıklama bizim için yeniydi. Bu nedenle herhangi bir yargıya varmadan önce bu pozisyonun bir açıklamasını almayı umuyoruz.”