07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » RedHack İstifası
RedHack İstifası

RedHack İstifası

Tayyip Erdoğan’ın damadı ve nerji Bakanı Bakan Berat Albayrak’ın e-postalarının ele geçirilmesinin ardından ortaya çıkan e postalarınedeniyle tartışma yaratan Doğan Yayın Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ istifa etti.

Odatv’nin haberine göre; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Tayyip erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın e-postalarının ele geçirilmesinin ardından ortaya çıkan mesajları nedeniyle tartışma yaratan Doğan Yayın Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ istifa etti. Dün istifa eden Yalçındağ  bu kararının kısa süre içinde duyurulması bekleniyor. Yalçındağ, istifasına gerekçe olarak yayımlanan mesajlarının ardından başlayan tartışmada yıpranmasını gerekçe gösterdi.

“Mesajları kendisinin göndermediğini söylemişti”

Redhack’in açıkladığı mesajların ardından söz konusu e-postaların gerçek olmadığını iddia eden Yalçındağ, “Benim bilgisayarım maalesef bir şekilde hacklenmiş. Benim günlük bütün raporlarım, rapor dediğim günlük, ben 22 senedir günlük tutuyorum. Hepsi maalesef çalınmış, ele geçirilmiş” demişti. Yalçındağ, teknik incelemenin devam ettiğini söyleyerek “Şaşkınlık içerisindeydim, ama teknik olarak benim bilgisayarımdan e-mail atılmış gibi… e-mail atabiliyorlarmış bilgisayarınızı ele geçirdikleri zaman. Yatak odasına girmek gibi bir şey” ifadelerini kullanmıştı.

Yalçındağ bu göreve 9 ay önce atanmıştı.