07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Putin: Türkiye Özür Diledi
Putin: Türkiye Özür Diledi

Putin: Türkiye Özür Diledi

Erdoğan’ın mektubuna ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilk kez konuştu. Putin, Türkiye’nin Rusya’dan özür dilediğini, bu nedenle tarafların ilişkilerini yeniden başlatacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, özür tartışmalarına son noktayı koydu. Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda büyükelçilerle gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye’ye de kısaca değinen Putin, Erdoğan’ın gönderdiği mektupta özür dilediğini belirtti.

“Türkiye’nin özür dilediği biliniyor”

“Dün bu ülkenin Cumhurbaşkanı’yla (Recep Tayyip Erdoğan) görüştüm. Ankara’nın düşürülen Rus bombardıman uçağı için özür dilediği biliniyor. Bu nedenle yakın zamanda ikili işbirliğinin yeniden başlatılması için önlemler alınacak”

Saray “özür yok” demişti

Tayyip Erdoğan’ın sözcüsü İbrahim Kalın Rusya ile ilişkilerin normalleşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada ‘özür dileme’ meselesine değinmiş; “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yazdığı mektupta özür kelimesi yok, Kremlin’in yayınladığı metinde çeviride vardı bugün değiştirdiler” demişti.

Danışmanlar da “özür yok” demişti 

Ayrıca Erdoğan’ın Başbanışmanı Saadet Oruç, sosyal medya hesabından Erdoğan’ın düşürülen Rus uçağı nedeniyle Rusya lideri Putin’den özür dilemediğini belirtmişti. Oruç tweet’inde “Rusya konusunda ise şu noktaların altını çizelim: 1- Kesinlikle özür yok. Aileye taziye, üzüntü dile getiriliyor ve “kusura bakmayın” deniyor” ifadelerini kullanmıştı.