07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Profesör ve Doçent Seferber Olmuş
Profesör ve Doçent Seferber Olmuş

Profesör ve Doçent Seferber Olmuş

WikiLeaks’in yayınladığı ve Berat Albayrak’a ait olduğu öne sürülen e-postalardan bu sefer doktora skandalı ortaya çıktı. O e- postalara göre, Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın tezini Marmara Üniversitesi’ndeki bir akademisyen yazmış.

Tayyip Erdoğan’ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak’a ait olduğu öne sürülen binlerce e-posta arasından  Berat Albayrak’ın Meclis’te okunduğu sırada zor durumda kaldığı doktora tezini kendisin yazmadığı ortaya çıktı.

Doktora tezi için Profesör ve Doçent seferber olmuş

2010 tarihli e-posta yazışmalarında o dönem Marmara Üniversitesi’nde görev alan Prof. Dr. Erişah Arıcan’ın, “Yapılacaklar listesindeki görevlerin büyük bir kısmını tamamladık” diyor. Doktora tezinde, Türkiye’deki yenilebilir enerji kaynakları ile ilgili kısa bir bölümün eksik kaldığını söyleyen Arıcan’ın, ‘ekonometrik modele’ başlayacaklarını söyleyip, “O konuda da gelecek hafta verileri toplayarak Doç. bir arkadaşımızla o kısmı da tamamlayacağız” dediği öne sürülüyor. Arıcan’a ait olduğu iddia edilen e-postada, Albayrak’tan tezi gözden geçirip, eksik gördüğü yerleri bildirmesi isteniyor. Bu yazışmaların ardından aynı isimden Berat Albayrak’a bir e-posta daha gönderildiği iddia ediliyor. Söz konusu yazışmada, “tez izleme ile ilgili, 12 slayttan oluşan bir sunumu sana gönderiyorum. tez jüri üyelerinin sayısı kadar çoğaltırsan iyi olur. Şimdi ben model taraması da yapıyorum. Tezle ilgili eksiklikleri de tamamlamaya devam edeceğim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar, yarın görüşmek üzere” ifadeleri yer alıyor.

Tez TBMM genel kurulunda da gündeme gelmişti

Bakan Albayrak’ın bu e-postalar sonrası tartışmaya açılan tezi ile ilgili geçtiğimiz haziran ayında CHP’li Aytuğ Atıcı Meclis kürsüsünden Berat Albayrak’ın nükleer santrali eleştiren doktora tezini okumuş, Albayrak Atıcı’ya cevap verememişti. Atıcı bu olay üzerine yaptığı açıklamada, “Bakan Albayrak, ben doktora tezini kürsüden okuyunca sıkıntıya girdi. Cevap veremedi” demişti.

Tezi yazan profesör ışık hızıyla yükseldi

E-postalarda adı geçen Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erişah Arıcan 2015 yılının Ağustos ayında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürlüğü görevine atanmıştı. Arıcan, 1 Nisan 2016 tarihinde ise Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.