07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Partisini Sattı. Bilal’i Alamadı, 3 Hilali Verdi”
“Partisini Sattı. Bilal’i Alamadı, 3 Hilali Verdi”

“Partisini Sattı. Bilal’i Alamadı, 3 Hilali Verdi”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,partisinin İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği dayanışma yemeğinde konuştu…Hedefinde Bahçeli, Erdoğan ve AKP vardı… Bahçeli eleştirisinde cümleleri adeta balyoz gibiydi. MHP liderinin 7 Haziran öncesindeki sözlerini hatırlattı: Bilal’i alamadın, 3 hilali verdin.

İşte HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın o açıklamasından başlıklar;

“Yenikapı ruhu Türkiye’de birlik falan oluşturmamıştır”

“Üç parti bir araya gelip uzlaştık diyorlar. Uzlaştıkları konular Türkçülük, milliyetçilik, dincilik. Böyle çok kültürlü bir toplumda insanları tekçilik birleştiremez. Irkçılıkla insanları bir arada tutamazsınız. Yapabileceğin şey toplumu bıçakla keser gibi ikiye bölmektir. Yenikapı ruhu Türkiye’de birlik falan oluşturmamıştır. Yenikapı ruhu Türkiye’yi ikiye bölmüştür. Irkçılık ve faşizm altında bir araya gelip, Ak Partiye biat etmeyenleri, Erdoğan’ a biat etmeyenleri düşman, terörist, vatan haini ilan etme toplantısına dönüşmüştür. Keşke Yenikapı ruhundan birlik çıksaydı. Fakat Türkiye’nin yarısından fazlasını, Yenikapı’ya katılanlar için değil, sahnede konuşanlar için söylüyorum; Türkiye’nin geri kalanının hedef haline gelmesine yol açmışlardır”

 Bahçeli’ye: Partisini sattı. Bilal’i alamadı, 3 hilali verdi

“Sarayın korkusuna biat etmeyen siyasetçi kalmadı. Biri koltuğunu kurtarmak için başkanlık dahil her şeyini vermeye hazır. Bu beyefendi seçim öncesi diyordu ki Bilal’i vereceksin. Bilal’i alamadın, 3 hilali verdin. Ben davası olan adama saygı duyarım. Ülkücü olur, sağcı olur, solcu olur, İslamcı olur. Benim için davasına samimiyetle bağlıysa çok değerlidir. Ama dava adamlığı altında alttan filmler çeviriyorsa, partisini, dava arkadaşlarını satıyorsa tehlikelidir”

 

 

“Darbe girişimini bahane edip, diktatörlüğü inşa etmek istiyorlar”

“Bugün darbe girişimini bahane ederek diktatörlüğü inşa etmek istiyorlar. Kanun Hükmünde Kararnameler, Olağanüstü Haller beyefendi için tam bir bulunmaz Hint kumaşı. Kendisi dedi ya darbe Allah’ın bir lütfuydu. Gökte ararken yerde bulduk. Darbe girişiminde bulunanların Allah bin defa belasını versin. Bunun savunulabilecek hiçbir tarafı olamaz. Ama Allah darbe girişimini bahane ederek darbeden daha beter bir zulmü halkın üstüne reva görenlerinde belasını versin. Bunlar tencere kapaktı zaten. Pensilvanya’da ki ile birbirini tamamlıyorlardı”

“Seni kandırmışsa, öğretmen, polis ne yapsın?”

“Adalet Bakanı, hukuk Fakültesi okumuş mu, emin değilim. Hiç birinde mi diploma yok Hepsi mi sahte Adalet Bakanı ben Fetullah Gülen’i övdüğüm zaman inanarak yaptım, o zaman öyleydi diyor. Sen kandırıldıysan, ben kandırıldım diyerek af oluyorsa, sen niye 30 Bin kişiyi tutukladın Niye 100 Bin kişiyi işten attın Bunlarda kandırıldı belki. Sen koskoca bakansın. Devletin imkanları elinde. Seni kandırmayı başarmışsa, zavallı öğretmen, polis ne yapsın.”

Suç işleyen onlardır. Bir cemaate inanmak suç değildir”

“Suç olan darbe girişimidir. Suç işleyen onlardır. Bir cemaate inanmak suç değildir. Bir cemaate mensup olmak ta suç değildir. Sen insanları cemaatin evine gitti diye vakti zamanında cemaate yardım etti diye terörist darbeci diye suçlayamazsın. Yaparsan haksızlık yaparsın. Bizim cemaatle hiçbir hukukumuz, alışverişimiz olmadı. Ama bugün birine cemaatçi diye haksızlık yapılıyorsa, biz buna göz yumacak kadar alçalmadık. En fazla zulmü de cemaat bize yapmıştır. Cemaatin emniyetteki, yargıdaki, medyadaki üyelerinin bize yaptıklarının haddi hesabı yoktur. Televizyon kanallarında bize gece gündüz hakaretler yağdırdılar. Hepsi kapatıldı. Gözümüzün önünde birisine işkence yapılırken sessiz kalamayız”