07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Oktay Vural İstifa Etti
Oktay Vural İstifa Etti

Oktay Vural İstifa Etti

 MHP’de şimdi de Oktay Vural depremi yaşanıyor. Oktay Vural, partideki görevinden istifa etti. 

MHP’de aylardır tartışılan kurultay, geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da toplanmıştı. Muhaliflerin kurultayı ile birlikte tüzükte değişiklikler yapılmış, genel başkanlık seçiminin önü açılmıştı.

MHP’den bugün ise Oktay Vural’ın istifa haberi geldi. Bir süredir parti yönetimi ile görüş ayrılığı içinde olduğu belirtilen Oktay Vural, partideki grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Oktay Vural’ın yoluna Meral Akşener ile devam edeceği öne sürülürken istifanın ardından ilk açıklama geldi. Oktay Vural, “Ayrıntılı bir değerlendirme yapacağım. Ancak süreçli ilgili bir değerlendirme yaptım. Bu değerlendirmem de istifada etkili oldu” diye konuştu.

“Yönetim anlayışı yaralayıcı”

Habertürk TV’den Sibel Erdem’e konuşan Oktay Vural, kararını dünkü grup toplantısının ardından Bahçeli’ye ilettiğini söyledi. “Aday olacak mısınız?” sorusuna yanıt vermekten kaçınan Vural, “Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm” değerlendirmesini yaptı. Partinin, birlik ve bütünlüğü için çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Vural, neden bugünü beklediği sorusuna da “19 Haziran sürecini bekledim” yanıtını verdi.