07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » OHAL Günlüğü
OHAL Günlüğü

OHAL Günlüğü

Türkiye’de son 24 saat içinde OHAL’de yaşananlar şöyle;

12 Kanal Karartıldı

Kanun Hükmünde Kararname kapsamında dün 12 kanalın yayını durduruldu. Türksat üzerinden yayın yapan, aralarında Hayatın Sesi, TV 10, Van TV, Jiyan TV, Azadi TV ve Zarog TV’nin de bulunduğu 12 televizyon kanalının yayını durdu. RTÜK’ün kararı Türksat’a tebliğ etmesiyle kanalların yayını kesildi.

 İlhan Çomak Tahliye Edilmedi

Hakkındaki hüküm bozulmasına rağmen 22 yıldır tutuklu yargılanan İlhan Çomak’ın bugünkü duruşmasından karar çıkmadı. Mahkeme heyeti, avukatların salonu terk ettiği duruşmayı 5 Ekim gününe erteledi.

RedHack Gözaltılarında İşkence 

RedHack’in Berat Albayrak’ın e-maillerini ele geçirmesinden sonra başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar, avukatlarına, gözaltındayken kötü muamele ve işkenceye maruz kaldıklarını anlattı. Avukat Fırat Durak, şu anda Ankara Emniyet Müdürlüğünde tutulan yedi kişinin soğuk beton zemin üzerinde, elleri ve başları önünde tutularak oturtulduğunu, yemek yiyemediklerini, temel ihtiyaçlarının karşılanmasına izin verilmediğini anlattı. Avukat Fırat Durak, gözaltındaki yedi kişinin altısının 2013’teki RedHack davasında yargılanıp, “delil yetersizliğinden” beraat ettiğini açıkladı.

RedHack için gözaltına alınanlar şöyle: Taylan Kulaçoğlu, Ekin Baykal, Abidin Çelik, Alaattin Karagenç, Uğur Cihan Okutulmuş, Taşkın Yasak ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi.

MGK yine OHAL Dedi 

6 saat süren Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada “MGK olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulundu” denildi.

Yozgat’ta İçkili Yerlere Yasak

Yozgat Valiliği, OHAL kapsamında il genelinde çalışan tüm alkollü içecek tüketilen umuma açık yerleri kapattı.

Valiliğin yasaklama yazısında , “İlimizde gazino, pavyon ve bar adı altında faaliyet gösteren yerler ve çevrelerinde meydana gelen olaylar incelendiğinde, bu olayların kasten öldürme, kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 Sayılı Kanuna muhalefet etme suçlarından teşekkül ettiği görülmüştür. İlimiz Sarıkaya ilçesinde meydana gelen öldürme olayı da buna teşkil etmektedir. Bu nedenle, 2935n Sayılı Olağanüstü Hal Kanununun “Tedbirle Başlıklı” 11. maddesi gereğince genel güvenlik, asayis ve kamu düzenini korumaj, şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla il genelinde faaliyet gösteren bar, pavyon, gazino gibi umuma açık yerler OHAL süresince kapatılmıştır İlgili iş yerlerine gerekli tebligatın yapılarak kapatma işleminin yapılmasını rica ederim” denildi.

Okulda Saatler Cuma Namazı’na Göre Ayarlandı 

Antalya Atatürk Anadolu Lisesi’nde ders saatleri cuma namazına göre göre düzenlendi. Cuma için isteyen izinli sayılacak.