07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Musul’da İsyan Çağrısı
Musul’da İsyan Çağrısı

Musul’da İsyan Çağrısı

Musul’un güneyinde 352 kilometrekare toprak parçasının IŞİD’den geri alındığı bildirilirken, eski Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak, halkı örgüte karşı ayaklanmaya çağırdı.

Irak Federal Polis Teşkilatı Başkanı Raid Cevdet, yaptığı yazılı açıklamada, polis güçlerinin iki gündür süren operasyonlar çerçevesinde Musul’un güneyinde 352 kilometrekare toprağı IŞİD’den geri aldığını belirtti.

mus3

Sünni lider ve eski Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak da yaptığı televizyon konuşmasında, Musul halkına “IŞİD’e karşı ayaklan” çağrısı yaptı.

IŞİD’in işgali altındaki Musul’un bazı bölgelerinde”ayaklanın” çağrısının  karşılık bulduğu açıklandı.
Rûdaw’ın canlı yayınına bağlanan bir Musul sakini, örgüt mensuplarının başlatılan ayaklanmalardan kentin sol tarafındaki mahallelerden büyük ölçüde çekildiğini belirtti. Ve şunları söyledi;

musul
“Kent içinde örgüt mensuplarının sayısı şuana kadar görülen en aza inmiş durumda. Çok az bir şekilse kent için örgüt mensuplarıyla karşılaşırsınız. IŞİD Musul sokaklarında hakimiyetini kaybetmiş durumda. IŞİD’liler kent merkezinden çekilerek kırsal bölgeler ve ormanlık alanlarda saklanıyor. Örgüt içindeki yabancı mensupları evlerini boşaltıp kentten kaçtı.”