07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Muhtarlar Durumdan Vazife Çıkardı
Muhtarlar Durumdan Vazife Çıkardı

Muhtarlar Durumdan Vazife Çıkardı

İstanbul’da bir grup muhtar, Leman dergisinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir muhtarla selfie çekildiğini gösteren karikatürü nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Muhtarlar karikatürdeki muhtar figürünün Öcalan’a benzediğini iddia ettiler..

Bakırköy Adliyesi’ne gelen İstanbul Muhtarlar Dayanışma Derneği (İMDD) üyesi bir grup muhtar, suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde basın açıklaması yapan derneğin başkanı Selami Aykut, Leman Dergisi’ni hedef aldı.

“Leman tekzip yayımlasın, muhtarlardan özür dilesin”

-Mesnetsiz, tahkir, alaycı, onur kırıcı, kara mizah olarak gördüğümüz bu durum tüm muhtarlık camiasını derinden üzmüştür. Tertemiz mazisi ve hizmeti olan biz muhtarlar buna dayanarak Leman dergisinin karikatüristini ve buna izin veren yöneticilerinin bu ayıplarını düzeltmelerini, tekzip ederek yayınlamalarını, muhtarlar olarak özür dilemelerini bekliyoruz.

Dergi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Aykut, ayrıca tazminat davası açacaklarını da belirtti.

“Karikatürdeki muhtar Öcalan’a Benziyor”

Karikatürdeki muhtarın Abdullah Öcalan’a benzetildiğini iddia eden muhtarlar da, derginin sorumlularından özür beklediklerini ifade etti. Erdoğan’a da seslenen muhtarlarla selfie çekinme teklifinde bulundu. Dergi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandıkları MİT TIR’ları davasını izlemeye gelen İngiltere Başkonsolosu’nun Dündar’la selfie çektirmesini eleştirmesinin ardından, Erdoğan’ın bir muhtarla selfie çektiğini gösteren bir karikatürü kapağına taşımıştı.