07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Muhafazakar Riyakarlık

Muhafazakar Riyakarlık

Pedofiliyi meşrulaştıran yasa teklifi halkın büyük tepkisi sonucu komisyona geri çekildi. Teklifin en büyük savunucusu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yaptığı açıklamada”bu konu kapanmıştır” dedi. Peki AKP’nin geri adımı havuz medyasında nasıl görüldü. 2 gün önce manşetlerle yere göğe sığdırılamayan “pedofiliyi meşrulaştırma yasası” bugün nasıl yer buldu.

İşte manşetlerle yandaş omurgasızlığı;

YENİ AKİT:

Yeni Akit 2 gün önce “Tamamen aileyi korumak adına çıkarılan yasa” , “Yasaya karşı çıkan CHP Aile düşmanı” dediği önergenin komisyona çekilmesini hükümetin geri adımı olarak gördü.  2 günce ölesiye savunduğu yasa tasarısı sanki alalade bir konuymuş gibi hükümetin geri adımı olarak görüldü.

akit-1

STAR:

Star gazetesi ise “Yaş şartı nedeniyle dini nikah yapanların mağduriyetini gidermek amacıyla düzenlenen tasarı” diyerek pedofiliyi meşrulaştırma yasasına karşı çıkan muhalefete saldırmış, “CHP tecavüze sarıldı” başlığını atmıştı… Bugün ise Binali Yldırım’ın “o mesele uzlaşı ile çözülecek” başlığıyla sayfada küçücük bir yer ayrıldı.

star-1

SABAH:

Havuzun amiral gemisi Sabah ise “Tecavüzcülere değil, çocuklarla evlenene af” dediği pedofiliyi meşrulaştırma önerisini yine küçücük puntolarla sadece” tartışılan o madde komisyona çekildi” başlığıyla gördü. Daha önceki ikna çabası ise haberde yoktu.

sabah-1

TÜRKİYE:

Gelelim Türkiye gazetesine…“Yaşı küçük kızlarla evlenendiği için hapse girenlere af.. Muhalefet ‘tecevüzcü affediliyor’ propagandası yapıyor, 3bin mağdur aile var” diye manşete taşıdığı tecavüz önergesinin komisyona çekilmesi konusunda bugün hiçbir şey olmamış gibi davrandı. Haberi hiç görmedi. Ölesiye savunduğu pedofiliyi meşrulaştırma haberiyle ilgili tek satır yazmadı.

turkiye-1