07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Mobbing’in Allah’ı”
“Mobbing’in Allah’ı”

“Mobbing’in Allah’ı”

Ekranların en fazla izlenen dizilerinden biri olan “Paramparça” dizisinin başrol oyuncusu Erkan Petekkaya ile diziden ayrılan Nurgül Yeşilçay arasındaki kavgada bu sefer Nurgül Yeşilçay konuştu: Erkekliğini benim kadınlığım üzerinden taçlandırmasın.

Nurgül Yeşilçay bir süre önce diziden ayrılmış ayrılış gerekçesi ise, Erkan Petekkaya ile yaşanan öpüşme sahnesi olarak yansıtılımıştı. Bu tartışma sürerken Erkan Petekkaya verdiği bir röportajda,”Nurgül’ün diziden ayrılma sebebini anlatırsam yer yerinden oynar” diyerek adeta Yeşilçay’ı tehdit etmişti.

Bir süredir bu konudaki sessizliğini bozan Nurgül Yeşilçay, öyle bir açıklama yaptı ki, Erkan Petekkaya konuyu mahkemeye taşıyacağını söyledi..

İşte Yeşilçay’ın Ayşe Arman’a verdiği bir kadın için için cesaret isteyen o röportajından başlıklar;

 “Ben seninle sevgiliyi oynayamıyorum”

-Geçen sene, “Ben seninle sevgiliyi oynayamıyorum!” demeye başladı. Bu sene iyice ayyuka çıktı. Ben de, “Neden?” dedim, “Sonuçta ben lezbiyeni de oynadım, hayat kadınını da… Her şeyi oynarım. Oyuncuyuz biz, n’olacak ki? Niye oynayamayacaksın ki?” O da, “Sen anlarsın!” demeye başladı… Ben de anlamadım önce. Sonradan gerçi anlar gibi oldum. Böyle devam etti süreç. Ama adamda sürekli bir huzursuzluk, sürekli “Seninle sevgiliyi oynayamıyorum!” deme hali. Bir önceki dizide, eski karısına tecavüz etti, sonra birini öldürdü, çocuğunu dövdü filan… Anadolu, bunlara bir şey demiyor da öpüşmeye mi diyecek? Belki de “Bir erkek bunları yapabilir ama sevdiği kişiyi öpemez!” demeye getiriyor, bilmiyorum ki…

“Yüksek sanat Yapmıyoruz, para kazanıyoruz”

-Benimse derdim başkaydı. Ben çok gerçekçiyim. “Birbirimizin gözünün içine bakacağız, âşıkmışız gibi. Ne olacak ki, abartılacak bir durum yok. Nihayetinde bir dizi çekiyoruz, yüksek sanat falan yapmıyoruz, para kazanıyoruz. Yüz kişi ekmek yiyor bu diziden. Ama işimizi iyi yapmalıyız. Hakkını vermeliyiz!” Benim derdim buydu. Fakat ben bile diziyi izlerken artık diyordum ki, “İnandırıcı olmaları için bu iki karakterin, el ele tutuşmaktan öteye geçmesi lazım. Artık öpüşsünler. Çünkü iki sevgili öpüşür…

“Yönetmen var da, ‘yönetebilen biri yok”

– Yönetmen var da, ‘yönetebilen’ biri yok! Bu dizinin dünyasını kuran gerçek yönetmenimiz, bu olan bitenlere katlanamadı, geçen sene haziranda ayrıldı. Sonradan gelen genç arkadaşı da, erkek başrol oyuncusu yönetiyor! İşin aslı bu. Erkan Petekkaya ne söylese, yönetmenimiz gülüyor, kabul ediyor, onaylıyor.

“Benim kadınlığım üzerinden taçlandıramazsın!”

– Ben sana söyleyeyim, aklınca beni incitmeye çalışıyor. Küçümsemeye, aşağılamaya çalışıyor. Ama yani sen, kendi erkekliğini benim kadınlığım üzerinden taçlandıramazsın! Ben buna izin vermem! Yapamazsın…

“Bu ülkenin genel atmosferinden biz de nasibimizi alıyoruz”

– Evet, bu ülkenin genel atmosferinden biz de nasibimizi alıyoruz! Bu zorba, dayatmacı, baskıcı, kendini bir halt sanan, yüksek egolu adamlar hiçbirimize yabancı değil, di mi? Başka bir dizide, bir erkek oyuncu, sevgilisini öldüresiye dövüyor. Ve hâlâ iş bulabiliyor. Yapımcısı da çıkıp diyor ki, “Nereden bileyim o kadının yalan söyleyip söylemediğini. Belki de ünlü olmak için yaptı!” Olabilir mi böyle bir şey! Bu ülkede oluyor işte… Bu nasıl bir rezalettir! Ama bir an geliyor isyan ediyorsun. “Siz kimsiniz ya!” diyorsun, “Kendinizi ne zannediyorsunuz?” Ben o haldeyim şu anda…

“Mobbing’in Allah’ı”

-Mobbing’in Allah’ı! Psikolojik baskı altındaydım. Herkes de bunu biliyordu ama kimse sesini çıkarmadı. Türkiye’deki sorun da bu bence. Herkes her şeyi biliyor ama erkek dünyası ya, “Erkektir, her şeyi yapmaya hakkı var!” ya, hele gücü de varsa, zorbalık yapsa da kimse sesini çıkarmıyor.

Nurgül Yeşilçay’ın röportajının yayınlanmasının ardından Erkan Petekkaya twitter hesabından bir açıklama yaparak Yeşilçay’ın iddialarını yalanladı.