07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Minicik Yavrulara Ağır Oyun
Minicik Yavrulara Ağır Oyun

Minicik Yavrulara Ağır Oyun

Sivasta bulunan “Aksu Anaokulu”nda “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma programı” düzenlendi. Programda anaokulu öğrencileri, 15 Temmuz gecesi yaşananları ‘Çocuk Dili ile 15 Temmuz’ tiyatro gösterisi ile anlattı. “Tiyatro oyununda” çocuklara “türban” taktırıldı. Cübbe, takke ve seccadelerle namaz kıldırıldı. Ardından da maket tankların altına yatırıldı. Tayyip Erdoğan’ın Facetime ile CNN Türk’e yaptığı bağlantı da “tiyatro” içeriğinde yer aldı.

Odatv’de yer alan habere göre. okul salonunda gerçekleştirilen programa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.  Öğrenciler, darbecilerin tanklarla sokağı çıkışını, TRT’den yayınlanan bildiriyi,  Tayyip Erdoğan’ın CNN Türk ekranlarında Facetime üzerinden yaptığı çağırıyı, okunan salalarla birlikte sokaklara çıkarak tanklara karşı duran, önüne yatan vatandaşları canlandırdı.

f324

f146

 

Milli Eğitim Müdürü programı düzenleyenlere teşekkür etti

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Altınsoy, 15 Temmuz darbe girişimi ve halkın destansı mücadelesini sahneleyen öğrencileri tebrik etti. 15 Temmuz günü halkın, vatan için tek vücut olarak, darbecilere geçit vermediğini belirten Altınsoy, bu günün unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğinin altını çizerek, “Bir Çanakkale Savaşı, Balkan Harbi ne ise, Cumhuriyetimizin kuruluşu ne ise 15 Temmuz gecesi de odur. Biz bu vatanı kimseye böldürmeyiz, işgal ettirmeyiz. Eğer bu darbe başarılı olsaydı, ülkede iç savaş çıkarıp bizi birbirimize düşüreceklerdi” dedi.

f512

Altınsoy’un konuşmasının ardından veliler tarafından şehitlere okunan 5 hatim için Vaiz Hayri Uçar tarafından hatim duası okundu. Hatim duasının ardından Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve beraberindekiler velilerin katkılarıyla hazırlanan 15 Temmuz Darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olayları konu alan serginin açılışını gerçekleştirdi.