07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » MHP’de Şok !
MHP’de Şok !

MHP’de Şok !

MHP’de 15 Mayıs’ta yapılacağı açıklanan olağanüstü kongre süreci mahkeme kararıyla tedbiren durduruldu. Gemerek ve Tosya’da açılan davalarda Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin atadığı kayyum heyetinin kararlarına ihtiyati tedbir konuldu..

YARGITAY KARARI BEKLENMELİ”

Ceza Hukukçusu Ersan Şen, mahkeme kararıyla ilgili Yargıtay’ın vereceği karara dikkat çekti. Ersan Şen, iki tarafın da Yargıtay kararını beklemesi gerektiğini vurguladı, aksi halde partinin bir çıkmaza girebileceğini söyledi. Şen şunları söyledi:

-Yargıtay 18. Hukuk Dairesi bu kararı inceleyecek. Bir an önce karar vermeli. İki taraf da yargıtay kararını beklemeli. Aksi halde Yargıtay kararı bozduğunda partinin içine gireceği çıkmazı düşünebiliyor musunuz?

İlk açıklama MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan geldi,

“DELEGEMİZE GÜVENİYORUZ”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın mahkeme kararıyla ilgili olarak, “Biz delegemize güveniyoruz. Biz kongre kararı aldık. Biz kongre yapacağız. Dört başı mamur davullarla zurnalarla kongre yapacağız. Bu kongreyi yaparken teamüllerimiz neyse onu uygulayacağız. MHP’de CHP’de olduğu gibi olağanüstü kongre yoktur. Dışarıdan müdahaleyi kabul etmiyoruz” dedi.

MUHALİFLER KARARA TEPKİLİ

MHP içi muhalefetten ilk açıklama Sinan Oğan’dan geldi:

-Ortada bir tarafta ülkücünün iradesi kalmış, diğer tarafta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ifadeleri kalıyor. ‘Hangi mahkeme bize uygun’ düşüncesiyle mahkemelerden karar çıkarma gayretlerini görüyoruz. Çağrı heyeti son gelişmeleri değerlendirecektir. Biz genel başkan adayları da bunları değerlendireceğiz. Tarihlerin hiçbir önemi yoktur. Önemli olan istenilen imzanın iki katından fazla ülkücünün imza vermesidir. Bu bir tüzük kurultayı talebidir. Tüzük kurultayı, yeterli miktarda ülkücünün imza vermesiyle genel merkezin kabul etmesi gereken bir taleptir. Bütün delegeler gönül rızasıyla imza vermiştir.Sayın genel başkanımız gönlünü ferah tutsun kendisi paralel yapıya karşı ama ben kendisinden çok daha fazla karşıyım. Ne partimizin paralel yapının ele geçirmesine izin veririz ne de sarayın partimizi bir payanda olarak kullanmasına izin veririz. MHP’yi PKK’lıların gerisinde bırakmış bir yapı var. Buna itiraz etmeyelim mi. Ülkücüler buna itiraz ediyor.