07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » MGK Başkanı Erdoğan,Tayyip Erdoğan’a Karşı
MGK Başkanı Erdoğan,Tayyip Erdoğan’a Karşı

MGK Başkanı Erdoğan,Tayyip Erdoğan’a Karşı

Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray’da düzenlenen ve yaklaşık 6 saat süren MGK toplantısı sonrası açıklama yapıldı. Açıklamanın 4. maddesinde Erdoğan’ın “Esed’in hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik” sözlerine adeta düzeltme yapıldı.

MGK Bildirinde Ne Dendi?

-Fırat Kalkanı Harekâtı’nın temel hedefinin, hudut güvenliğimizin sağlanması, ülkemize yönelik saldırıların önlenmesi, DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin bölgeden tamamen temizlenmesi olduğu bir kez daha belirtilmiştir.
Suriye’nin toprak bütünlüğü esas olmak üzere kardeş Suriye halkının ve bölgedeki vatandaşlarımızın güvenliği için, PKK/PYD-YPG unsurlarının terör koridoru oluşturma hedeflerine izin verilmeyeceği vurgulanmıştır.

Erdoğan Ne Demişti?

-Biz sabır sabır dedik, en sonunda dayanamadık Suriye’ye ÖSO ile girmek zorunda kaldık. Niçin girdik? Bizim Suriye’nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri, toprağına sahip olsunlar. Bunu sağlamak için. Orada adaletin tesisi için varız. Devlet terörü Esed’in hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik…