07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Medyada “FETÖ” Operasyonu
Medyada “FETÖ” Operasyonu

Medyada “FETÖ” Operasyonu

Darbe girişiminin ardından başlayan ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında, 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Haklarında gözaltı kararı verilenler arasında gazeteciler de bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından yürütülen ‘FETÖ’ operasyonunda 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen isimler arasında gazeteciler de bulunuyor.

Operasyonda aralarında gazetecilerin de bulunduğu 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ile Şemsettin Efe’nin yurt dışında olduğu tespit edildi.

YAVUZ BAYDAR’IN EVİNE ÇİLİNGİRLE BASKIN

T24’te yer alan habere göre, Yavuz Baydar’ın evinde de arama yapıldığı öğrenildi. Baydar ve eşi evde olmadığı için kapıyı çilingirle açan polisin, arama ve tutanak tuttuktan sonra evden ayrıldığı bildirildi.

SABAH’TAN GÖZALTI LİSTESİ

Hükümete yakın Sabah gazetesi, medyaya yönelik operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunlar isimleri yayınladı. Sabah’ın iddiasına göre hakkında gözaltı kararı bulunan isimler şöyle: Kerim Balcı, Gökçe Fırat, Osman Özsoy, İhsan Yılmaz, Ergun Babahan, Erhan Başyurt, Eyüp Can Sağlık, Kemal Gülen, Atilla Taş, Asım Yıldırım, Faruk Arslan.

ATİLLA TAŞ’TAN ‘GÖZALTI’ AÇIKLAMASI

Haber hakkında Twitter’daki hesabından bir açıklama yapan Taş, Hakkımda gözaltı kararı olsa haber verirler herhalde, kaçak falan da değilim. Kaçacak korkacak bir şeyim de yok zaten. Yerim yurdum belli. Yaram yok ki gocunayım. Söyleyin nereye veriyoruz ifadeyi, hemen geleyim” diye konuştu.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Operasyonda eski Yeni Şafak Genel Koordinatörü ve Zaman yazarı Nurullah Öztürk, Samanyoluhaber yazarı Rasih Yılmaz, eski Yeni Şafak yazarı Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, hurriyet.com.tr editörü Dinçer Gökçe, eski Bugün muhabiri İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, eski Radikal ve Meydan Gazetesi Ankara Temsilcisi Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek gözaltına alındı.