07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Mahkemeler Bunlara Çalışıyor
Mahkemeler Bunlara Çalışıyor

Mahkemeler Bunlara Çalışıyor

Çocuk istismarı suçuyla tutuklanan Rize eski Ensar Vakfı ve Kızılay Şube Başkanı  Mehmet Nuri Gezmiş, Gazeteport’un kendisiyle ilgili yayınladığı “Günün İğrenç Haberi. Skandal İçinde Skandal” ve “twitter hesabı kapatıldı” haberlerine mahkemeden erişim yasağı çıkarttı.

İşte mahkemenin o kararı;

Untitled-1

Yasaklanan Haberde ne Vardı ve Neden Tutuklanmıştı

Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı ve Kızılay Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş, kıyafet yardımı yapacağını söylediği bir erkek çocuğu istismar edince gözaltına alındı..Polisin araştırması sürerken Gezmiş hakkında ikinci bir şikayet geldi. 13 yaşlarındaki bir erkek çocuğun ailesi de savcılığa başvurdu ve Mehmet Nuri Gezmiş’in çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu. Bu gelişme üzerine savcılık talimatı ile gözaltına alınan Mehmet Nuri Gezmiş, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen ve gece nezarette tutulan Gezmiş, Rize Adliyesi’ne sevk edildi ve çıkartıldığı mahkemece çocuklara cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanarak Kalkandere Cezaevi’ne göderildi.

Hard diski Sildi

Bilgisiyarların teslim edilmesi sonrasında teknik inceleme başlatan polis, format atılarak tüm verilen silindiğini, hard disklerin ise değiştirildiğini saptadı. Bunun üzerine hard disk değişikliğinin yapıldığı bilgisayar firması ile temasa geçen polis, temin ettiği eski hard disklerdeki silinmiş verileri kurtardı. Bilgisayarlarda yapılan incelemelerde, küçük yaştaki erkek çocuklarla ilgili uygunsuz görüntüler ve yazışmaların bulunduğu, telefon kayıtlarında da, erkek çocuklara gönderilen bazı uygunsuz mesajlar ile yazışmalar ve konuşma kayıtlarının olduğu öğrenildi..

Ensar Vakfı Bağı da Silinmişti

Gazeteport, çocuk istismarı suçundan tutuklanan Mehmet Nuri Gezmiş’in Ensar Vakfı’nın da Rize Şubesinde Başkanlık yaptığını belgeleriyle ortaya koymuştu. Ensar Vakfı’nın internet sitesindeki ilgili sayfada Mehmet Nuri Gezmiş’in başkanlık yaptığı bulunan bölüm sayfadan çıkarılmıştı.