07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Laik Düzende Müslümanların Dini Korumaları Zor”
“Laik Düzende Müslümanların Dini Korumaları Zor”

“Laik Düzende Müslümanların Dini Korumaları Zor”

17-25 Aralık yolszluk ve rüşvet operasyonlarından sonra “yolsuzluk, hırsızlık değildir” diyen AKP’nin fetvacısı Hayrettin Karaman, bu sefer de laiklik ile ilgili fetva verdi:“laik-seküler düzenlerde yaşayan Müslümanların din ve kültürlerini korumalarının oldukça zor”.

İşe fetvacı Hayrettin Karaman’ın Yenişafak’taki yazısından o bölümler;

“Laik Düzende Müslümanların Dini Korumaları Zor”

“Laik-seküler düzenlerde yaşayan Müslümanların din ve kültürlerini korumaları oldukça zordur. Bu düzenlerde ibadet ve fazilet açık, ayıplar ve günahlar gizli değildir, hatta aksine ikincisi açıktır, engellenemez, medya ve benzeri iletişim ve etki araçlarında reklamları bile yapılır. Okullarda İslam’a göre din ve ahlak öğretim ve eğitimi genel olarak yapılamaz. Okul, sokak, medya, san’at… İslam insanı yetiştirmeye ve bu insanı korumaya ayarlı değildir…”

“Birinci vazife düzeni değiştirmek”

“Şüphe yok ki, birinci vazife düzeni değiştirmektir. Ama bu da ha deyince olmuyor. Hayalperestliği, sonu kayıplarla biten maceraları bir yana bırakırsak -ki, bırakmayanlar daima olacaktır- geriye uzun ve ince bir yolu izlemek kalıyor. Bu uzun ve ince yol izlenirken mevcut düzende neyi nasıl yapmak gerekiyor?”