07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kudüs’ün Güvercinleri

Kudüs’ün Güvercinleri

Melih Esen Cengiz’in yeni romanı ‘Kudüs’ün güvercinleri’ tarihin kapısını aralıyor

Melih Esen Cengiz’in yeni kitabı “Kudüs’ün Güvercinleri”, on yaşındaki bir çocuğun gözünden, Kudüs kuşatmasını ve Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemini anlatıyor.

Birinci Dünya Savaşı’nın getirdiği yıkımları, çocukları bile birbirine düşman yapan zalimliği Kudüs Mevki Komutanı Ferik İsmail Sururi Paşa’nın küçük oğlu Orhan’ın gözünden anlatan Kudüs’ün Güvercinleri, Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı.

kudüs1

Yıl 1917… Birinci Dünya Savaşı insanlık için büyük yıkımlar getirmeye devam etmektedir. Savaşın ağır sonuçlarıyla her geçen gün daha fazla yüzleşmek zorundan kalan Osmanlı Devleti, Gazze ve Filistin cephelerinde şiddetli çarpışmalar sonucu ağır kayıplar vermekte, savunma hatları gitgide gerilemektedir. Kudüs de kuşatılmıştır artık.

Çokdinli ve çokuluslu bir kentin birbiriyle uyum içinde yaşayan halkları sadece savaşın günlük hayatı çekilmez kılan zorluklarıyla değil, çocukları bile birbirine düşman yapan zalimliğiyle de yüzleşeceklerdir.

Kuşatma daraldıkça dostluklar sınanacak, ihanetler gün yüzüne çıkacaktır.

Kudüs’ün Güvercinleri, Kudüs Mevki Komutanı Ferik İsmail Sururi Paşa’nın küçük oğlu Orhan’ın gözünden, bu kuşatmanın öngünlerini tüm canlılığıyla anlatan; aynı zamanda Yaver Halit, Taşlar Meclisi çocukları, Karnik, Mahmure Hanım, sorguçlu sarı güvercin Sultan ve daha birçok karakteriyle okurun bir dönemin havasını her yönüyle solumasını sağlayan bir roman.

kudüs3

Yazar Hakkında

Melih Esen Cengiz, 1954 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğu Gönen’de geçti. Darüşşafaka Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde iktisat, New York Syracuse Üniversitesi’nde işletme öğrenimi gördü. Uzun yıllar özel sektörde yönetici olarak çalıştı. 1992 yılında birkaç arkadaşıyla birlikte 1907 Fenerbahçe Derneği’ni kurdu. Yazmaya üniversite yıllarında senaryolarla başladı. 2009 yılında Fenerbahçe’nin ilk yüzyılını anlatan Asr-ı Fener kitabını derledi ve yayıma hazırladı. 2012 yılında Bir Osmanlı Yazı, 2013’te Marlene’in Yetimi, 2014’te de Terk Edilmiş Manalar Cenneti adlı romanları yayımlandı. Amatör olarak 20. yüzyıl tarihiyle ilgilenen yazar, özellikle Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı dönemlerini çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

www.melihesencengiz.com