07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Kozmik” Yüzsüzlük
“Kozmik” Yüzsüzlük

“Kozmik” Yüzsüzlük

2009 yılında dönemin başbakan yardımcısı Bülent Arınç’a suikast yapılacağı iddiasıyla Genelkurmay’a bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı’na ait Kozmik Oda’ya girilmişti. / yıl sonra suikast ihbarının sahte olduğu ve kozmik odaya girilmesiyle Türkiye’nin savaş planlarının 3. kişlerin eline geçtiği, operasyonun da cemaat kumpası olduğu ileri sürülerek 45 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. O dönem genelkurmay başkanı İlker Başbuğ “devlet sırları ifşa olur” diye uyarmış, Tayyip Erdoğan,” bizdn saklayacak neyiniz var”  cevabını vermişti.

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ’ın haberine göre, operasyonda, hakkında yakalama kararı çıkarılan 45 kişiden 27’si gözaltına alındı. Seferberlik’te görevli bazı askerlerin Kozmik Oda soruşturması başlamadan 9 ay önce Ergenekon kapsamında dinlendiğini tespit eden savcılık, Kozmik Oda soruşturmasının “polis-savcı-asker” üçgeninde bir kumpas olduğunu kaydetti.

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast girişimi iddiası ile başlayıp, Genelkurmay’a bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı’na ait Kozmik Oda’ya girilmesiyle farklı boyut kazanan soruşturmada görev alan polis ve TÜBİTAK çalışanlarına yönelik 7 yıl sonra “kumpas” operasyonu yapıldı.

Savcılık: savaş planları 3. kişilerin eline geçti

Savcılık, Kozmik Oda’ya girilmesiyle “Gülen grubu başta olmak üzere tarikatlar ve cemaatlerin devlet içerisindeki kadrolaşmaları ile ilgili veriler ile devletin savaş planlarının 3. kişilerin eline geçtiğini” kaydetti. Öte yandan HSYK’nin talebi üzerine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma savcısı Mustafa Bilgili ile Kozmik Oda’ya giren hâkim Kadir Kayan hakkında dava açtı.

“Arınç’a suikast ihbarı sahte olabilir”

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen’in koordinesinde yürütülen Kozmik Oda Kumpas soruşturmasında dün operasyon için düğmeye basıldı. Savcılık, eski Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse, istihbarattan sorumlu eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ve eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven’in de aralarında bulunduğu 45 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı. Bunlardan 27’si gözaltına alındı. Savcılığın kararında, soruşturmanın başlamasına neden olan suikast iddiasına ilişkin ihbarın sahte olabileceği, emniyet görevlilerinin ihbara konu askerleri çok önceden takip ettikleri ve bu kişilere kumpas kurulduğunu gösteren tespitler olduğu vurgulandı.

Erdoğan ” bizden saklayacak neyiniz var” demişti

Başbuğ’un “kozmik odaya girilirse devlet sırları ifşa olur” sözlerine Erdoğan “bizden saklayacak neyiniz var” yanıtı vererek aramanın engellenmemesini istedi ve süreç yeni aşamaya girdi. “Devlet sırrı” olarak tanımlanan binlerce belge bu operasyonla birlikte Cemaat’in eline geçerken, AKP basınıyla ve başbakanıyla bu sürece en büyük desteği verdi.

İşte o dönem kozmik odaya girilmesiyle ilgili havuz medyası manşetleri;

unnamed_2 unnamed_10 unnamed_19