07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Korkunç İddia
Korkunç İddia

Korkunç İddia

Anayasa Komisyonu’nda konuşan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki Hakkı Ekşi Camisi’nin imamının cuma hutbesi öncesi vaazında “HDP’liler kafir; öldürülmeleri vacip” dediğini söyledi. HDP’li Kaya’Nın iddiasına AKP’Li Mustafa Elitaş yanıt verdi: İddia araştırılıp vecevap verilir ama..

İşte HADP’li Hüda Kaya’Nın o konuşması;

“HDP’liler kafir; öldürülmeleri vacip”

 

“Bakın nasıl bir Türkiye ortamında anayasa çalışması yapmaya gayret ediyoruz. Bu son cuma değil bir önceki cuma, İstanbul’da – zaten soru önergesi hazırladım, ismi, nerede olduğu yazılı – camide hutbe veren bir imam cemaate şunu dedi – cemaatte onlarca şahit var – “Ben kendime otomatik bir silah aldım. Siz de alın silahlarınızı, akraba çevrenizde, konu komşu etrafınızda HDP’liler vardır. Bunlar kâfirdir, öldürülmeleri vaciptir.” Şeklinde bir konuşma yaptı arkadaşlar. Bununla ilgili, bakın, soru önergesi hazırladım arkadaşlar.”

“Kabul edilebilir bir durum değil ama…”

Hadp’Li Kaya’nın iddialarına Muıstafa Elitaş yanıt verdi. İşte Elitaş’ın o açıklaması;

“Yalnız, bu milletvekili konuşurken iki konuya dikkat çekti, hakikaten yürekleri inciten bir konuya dikkat çekti. Yani, doğruluğu test edilmemiş, teyit edilmemiş, Ümraniye’de bir camiyle ilgili, cami imamının cuma hutbesinde söylediği “Silahlanın, HDP’li teröristleri katledin.” diye bir ifade kullandığını söyledi. İddiaları oluyor, yazılı veya sözlü soru önergesi vermiş, buna muhakkak ki hükumet yetkilileri cevap verecektir. Hiçbir cami imamının, hiçbir hocanın, hiçbir yetkili din adamının birilerini öldürün diye katliam emri vermesi kabul edilebilecek bir şey değildir ama teröristlerle ilgili bir konu varsa… HDP’li dememiştir muhakkak, demişse lanetli PKK terör örgütü demiştir. Onun için, bu konuyla ilgili çarpıtmanın, bir din adamının böyle böyle yaptığını ifade etmenin yanlış olduğunu söylüyorum. İki; Güneydoğu’da yaşayan kardeşlerimizin dinle alakalarını kendi lisanlarından anlatabilmek için Ak Parti döneminde meleler kadroya alınmış ve o bölgedeki insanlara dinî vecibelerini yerine getirebilmek adına kendi dillerinden, kendi lisanlarından söyleme imkânı, fırsatı sağlanmıştır ama din adamı terör örgütünün destekçisi olamaz, terör örgütünün sözcüsü olamaz. Eğer din adamları bir terör örgütünün destekçisi olarak faaliyet gösteriyorsa, bunu din adamlığı faaliyetlerine ilişkin olarak tutmamız mümkün değildir.”