07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Konya’da Kocaman Başarı
Konya’da Kocaman Başarı

Konya’da Kocaman Başarı

Mütevazı bir kadroyla sezona başlayan Konyaspor’da ligin pek rahat geçmeyeceği düşünüyordu.  Aykut Kocaman’lı Yeşil-Beyazlı ekip, tarihinin en başarılı günlerini yakalarken sezonun da tartışmasız en flaş ekibi oldu. Her maçını ortalama 20 bin taraftara oynayan Konyaspor, yalnızca tribünleriyle ve aldığı sonuçlarla değil, elde ettiği gelirle de herkesi kıskandırdı.

17 galibiyet ve 8 beraberlikle toplamda 27 milyon 300 bin TL’lik performans gelirinin sahibi olan Kocaman’ın takımı, Avrupa’ya gitmeyi garantiledi. Konya direkt katılım hakkını da elde etmesi halinde kasasına 4 milyon TL daha koyacak. Asıl ödül ise sezon sonu ligi bitirdiği sıralamadan gelecek. 3. sırada tamamlamayı başarırsa 10 milyon TL’lik gelir daha Konyaspor’un kasasına girecek.

Türkiye Kupası’nda da grup aşamasında 585 bin TL, son 16 turu ve yarı finalde aldığı sonuçlar sebebiyle de 1 milyon 260 bin TL gelire ulaşıldı. Konyaspor böylece kupadan da toplam 1 milyon 845 bin TL kazanmış oldu. Toplama bakıldığında tam olarak 42 milyon TL’yi bulan bir gelir elde eden Konyaspor bu alanda da sezonun en başarılı takımlarından biri oldu.