07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Konsolosluktakiler Bilerek IŞİD’in Kucağına Bırakılmış
Konsolosluktakiler Bilerek IŞİD’in Kucağına Bırakılmış

Konsolosluktakiler Bilerek IŞİD’in Kucağına Bırakılmış

Eski asker Mete Yarar canlı yayında IŞİD’in 49 kişiyi rehin aldığı Musul Konsoslosluğu baskınıyla ilgili “konsolosluğu boşaltma kararı konsolosun insiyatifine bırakılmıştı” dedi, O konsolos yayına bağlanarak yalanı yüzüne vurdu ve skandal bir detayı açıkladı. O dönem rehin alınan Eski Musul Başkonsolosu, CHP milletvekili Öztürk Yılmaz,  “16 yıldırım telgraf yazdım tahliye ile ilgili. Şurası işgal edildi, şöyle oldu böyle oldu. Uçak istedim, helikopter istedim göndermediler” dedi.

AKPliler, rehin alma olayının ardından, Öztürk Yılmaz’ın konsolosluğu tahliye etmeye yanaşmadığını iddia etmişti. Öztürk yılmaz o iddiaları yanıtladı.

İşte o açıklama:

“16 yıldırım telgraf yazdım tahliye ile ilgili”

“16 yıldırım telgraf yazdım tahliye ile ilgili. Şurası işgal edildi, şöyle oldu böyle oldu. Uçak istedim, helikopter istedim göndermediler. Şimdi bu şerefsizliği kim aktardıysa benimle yüzleşmesi lazım. Dışişleri bakanlığında 16 kripto duruyor. Herhalde ben ölsem beni gömüp öteceklerdi.”

İşte Yılmaz’ın skandal iddiaları;

Ne olmuştu?

2014 yılında IŞİD, Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na baskın yapmış ve dönemin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 49 kişiyi rehin almıştı. Musul Başkonsolosu ve rehineler 101 gün sonra IŞİD’in elinden kurtarılmıştı.