07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bunlar Kim Ya, Ne İşleri Var Orada?
Bunlar Kim Ya, Ne İşleri Var Orada?

Bunlar Kim Ya, Ne İşleri Var Orada?

Can Dündar Ve Erdem Gül’ün yargılandığı davayı takip eden konsoloslara”siz kimsiniz ya, ne işiniz var orada?” diyen Erdoğan’ın yargılandığı dönemde ABD İstanbul Başkonsolosu Caroline Huggins’in ziyaret ettiği ortaya çıktı…Aynı dönem AB Raportörleri de Erdoğan’ı yalnız bırakmamış, yargılanmasını düşünce suçuna örnek vaka olarak göstermişlerdi.

Cumhriyet Gazetesi internet sitesinde yer alan habere göre; Erdoğan, 1998 yılında Yargıtay’ın hakkındaki hapis cezasına onamasından dört gün sonra 29 Eylül tarihinde dönemin ABD başkonsolosu Carolyn Huggins tarafından ziyaret edildi.

Başkonsolos Orada Ne İşi Olduğunu da Açıklamıştı

-Demokratik yöntemlerle seçilen siyasetçilere yaptıkları konuşmalar nedeniyle verilen cezalar, Türk demokrasisine olan güveni zayıflatır.

6

Başkonsolosun Erdoğan Ziyareti Washington’un Talimatıyla Gerçekleşmiş

O dönem ziyaret sonrası Huggins’in açıklamasının, kendi kişisel görüşü olmadığı, bunu Washington’dan aldığı talimatla yaptığı ortaya çıkmıştı.

Dönemin ABD dışişleri sözcüsü James Foley, bir soru üzerine, Huggins’in sözlerini aynen tekrarlayıp şöyle demişti:

-Biz görüşümüzü net biçimde açıkladık. Bu görüşümüzü size tekrar okumak istiyorum. Bunu yaparken Başkonsolos Huggins’in dediklerini tekrarlayacağım: ‘Demokratik yöntemlerle seçilen siyasetçilere yaptıkları konuşmalar nedeniyle verilen cezalar Türk demokrasisine olan güveni azaltır.’ Söylediği budur ve yönetim olarak biz bunun tamamen arkasındayız.

AB Raportörleri de Erdoğan’ın yargılanmasını Düşünce Suçuna Örnek Vaka Olarak Göstermişlerdi.

Screenshot_2