07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kendilerini “FETÖ”ye Emanet Etmişlerdi
Kendilerini “FETÖ”ye Emanet Etmişlerdi

Kendilerini “FETÖ”ye Emanet Etmişlerdi

“FETÖ” üyesi oldukları suçlamasıyla devlet memurluğundan çıkartılan 2 bin 360 kişilik emniyet listesinde, Başbakanlığı döneminde Erdoğan’ın ve TBMM Başkanı’nın yıllarca en yakınında bulunan isimlerin yer alması, cemaat yapılanmasının nerelere ulaştığını da gözler önüne serdi. Onlardan biri de Erdoğan’ın yakın koruması olan eminyet müdürü.

Darbe girişimi sonrası başlatılan “FETÖ” soruşturması kapsamında yurt geneli gözaltı, uzaklaştırma, tutuklama ile sonuçlanan operasyonlar devam ediyor.

Milliyet’İn Sözcü’ye dayandırdığı haberine göre, haberine göre Tayyip Erdoğan’ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı ile Muhafız Alay Komutam Albay Kutsi Banş ve 4 yaverinin tutuklanmasından sonra, Erdoğan’a başbakanlığı döneminde yakın koruma görevi yapan Emniyet Müdürü Halit Özgül’de cemaatçi olduğu gerekçesiyle ihraç edildi.

Cemil Çiçek’in yakın korumasına da” FETÖ” suçlaması

TBMM eski Başkam Cemil çiçek’in de yakın koruma müdürlüğünü yapan  Emniyet Müdürü Alpaslan İkiz de cemaatçi olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edildi.

Bu arada emniyetin en kritik birimi İstihbarat Daire Başkam Engin Dinç’in yardımcısı Emniyet Müdürü Mustafa Turgut da cemaatçi olduğu gerekçesiyle meslekten çıkarıldı.