07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kefalet Dilekçesinde Her Detay Var, TÜRGEV Yok
Kefalet Dilekçesinde Her Detay Var, TÜRGEV Yok

Kefalet Dilekçesinde Her Detay Var, TÜRGEV Yok

17- 25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunun kilit ismi, ABD’de kara para ve ekonomik cihat suçlamasıyla tutuklu Reza Zarrab, bu sefer de öğrencilere burs vermek için Ekonomi bakanlığını aracı yaptığını açıkladı. Dilekçede TÜRGEV’e yapılan bağışlar yok.

Rıza Sarraf’ın 700 bin TL’lik saat hediye ettiği Zafer Çağlayan’ın başında olduğu Ekonomi Bakanlığı aracılığıyla bir çok öğrenciye burs verdiğini söylemesi soru işaretlerine neden oldu.

Kefalet dilekçesinde her detay var TÜRGEV yok

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi İşadamı Rıza Sarraf’ın ABD’de 50 milyon dolarlık kefaletle serbest bırakılması için yaptığı başvuruya ilişkin avukatının yaptığı başvuru dilekçesi soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Dilekçede milyonlarca dolarlık bağış yapılmasına karşın 17 Aralık’ın kilit vakfı, Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’e ne kadar para aktarıldığına ilişkin tutarlara yer verilmedi.

Öğrencilere Zafer Çağlayan aracılığıyla burs

Sarraf’ın ‘Ekonomi Bakanlığı aracılığıyla bir çok öğrenciye burs verdiği’ bilgisi tartışma yarattı. ‘Sarraf, burs vereceği öğrencileri neden Ekonomi Bakanlığı aracılığıyla belirledi’ sorusu yanıt beklerken; 17 Aralık sürecinde eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a verilen Sarraf tarafından gönderilen 700 bin TL’lik saat kamuoyunda büyük yankı yaratmıştı.

Emine Erdoğan’ın Vakfı TOGEMDER’e kayıt dışı 7 milyon lira bağış

Mahkemeye sunulan belgelere göre Sarraf, Emine Erdoğan’ın kurucusu olduğu Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği (TOGEMDER) 7 milyon TL yardım yapmıştı. Ancak Reza Zarrab’ın ismi derneğin internet sitesinde yer alan hayırseverler listesinde yer almadı.

TÜRGEV’den Reza Zarrab bize bağış yaptı açıklaması

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın daha önce yaptığı bir açıklamada “Reza Zarrab  TÜRGEV’e bağışta bulundu. Resmi kayıtlarımızda var, rakamı hatırlamıyorum” diyerek bağış miktarının çok yüksek olduğundan söz etmişti.,