07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İşte Kılıçdaroğlu’nun Duvarına Astığı Mektuplar
İşte Kılıçdaroğlu’nun Duvarına Astığı Mektuplar

İşte Kılıçdaroğlu’nun Duvarına Astığı Mektuplar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında “duvarıma astım” dediği Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay imzalı mektuplar ortaya çıktı. 

Halk TV’den Can Coşkun’un haberine göre; CHP liderinin gönderdiği destek mesajlarına teşekkür mahiyetinde yazılan mektuplarda Aslı Erdoğan, “Annem sizinle SSK’da çalışmış, sizden hep hayranlıkla bahsederdi” diyor. Necmiye Alpay  ise “Önümüzdeki zor zamanda hepimize başarılar” ifadelerini kullanıyor.

Mektubunda “Bizler için yazdığınız cümleler onur ve cesaret vericiydi” diyen Aslı Erdoğan’ın, “Bunun bir cadı yakma ayini olduğunu, bizler üzerinden bütün demokratlara ve muhaliflere gözdağı verildiğini düşünüyorum” ifadelerine yer veriyor. Halk TV’de Sol Şerit programında Cüneyt Akman’ın konuğu olan Aslı Erdoğan’ın arkadaşı edebiyatçı Ayşegül Tözeren’in canlı yayında da okuduğu mektuplarda dayanışma ve teşekkür vurgusu da var.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kapatılan Özgür Gündem gazetesiyle ilgili devam eden soruşturma kapsamında Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan dilbilimci Necmiye Alpay ve yazar Aslı Erdoğan’a mektup yazmış, gelen cevap mektuplarını da çerçeveleterek makamındaki duvara astığını açıklamıştı.
İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun “duvarıma astım” dediği mektuplar…

img-20161003-wa0015-1

img-20161003-wa0017-1