07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İşte Kara Paranın Belgeleri
İşte Kara Paranın Belgeleri

İşte Kara Paranın Belgeleri

Cumhuriyet Gazetesi’nden Ali Açar Sarraf’ın kuryesi Karahan’ın şirketi aracılığıyla İran devlet bankasından gelen para transferi belgelerine ulaştı. Bankanın hesabından şirkete 175 milyon TL ve 223 milyon euroluk havale yapılmış.

17-25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonlarının kilit ismi Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanmasının ardından gözler Zarrab’ın para trafiğinde kullandığı şirketlere çevrildi.

Savcı, Zarrab’ın Tüm Mal Varlığına El Konulmasını İstedi

Savcılık, Sarraf’ın banka sahtekârlığı ve kara para aklamayla ilişkili tüm malvarlığına el konulmasını istedi. iddianamedeki en çarpıcı delillerden biri Sarraf’ın İran Merkez Bankası Başkanı’na hitaben kendi adına hazırlattığı Sarraf Ailesi’nin yaptırımlara karşı ‘Ekonomik Cihat’a hazır olduğunu belirten mektup olmuştu.

Kara Para Trafiğinin Belgesi Ortaya Çıktı

Sarraf’ın kuryesi Adem Karahan’ın şirketleri aracılığıyla, İran’da bir devlet bankası olan Bank Mellat tarafından gelen para transferleriyle ilgili belgeler ortaya çıktı. Söz konusu bankanın hesabından kurye Adem Karahan adına kurulan Deniz Kıymetli Madenler Sanayi ve Dış Ticaret LTD. ŞTİ’ne toplamda 175 milyon 169 bin 350 TL ve 223 milyon 342 bin 784 Avro havale yapıldığı belirlendi.

BELGE1 BELGE2

 

Şirketin 2010 yılında Aktif Bank’taki vadesiz Türk Lirası hesabında 17 işlem dikkat çekiyor. Mellat Bank İstanbul Şubesi ve Tahran’dan şirkete toplamda 175 milyon 169 bin 350 TL havale yapıldığı görülüyor. Şirketin yine aynı bankadaki euro hesabına ise Bank Mellat tarafından 29 işlem’de 223 milyon 342 bin 784 Avro havale yapıldığı belirlendi.