07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İşte Bilal’in “Filinta”sına TRT’nin Ödediği Para
İşte Bilal’in “Filinta”sına TRT’nin Ödediği Para

İşte Bilal’in “Filinta”sına TRT’nin Ödediği Para

Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ortağı Yusuf Esenkal’ın yapımcı ortaklardan olduğu TRT’de yayınlanan Filinta dizisinin maliyeti ortaya çıktı. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in TBMM KİT Komisyonu’nda sorduğu “Filinta dizisine bölüm başına kaç lira ödenmiştir.  Filinta dizisi kaç bölüm yayınlanmıştır. Kaç bölümlük anlaşma yapılmıştır ?” sorularına yanıt TRT’den geldi. TRT’nin verdiği yanıta göre Filinta dizisi 56 bölüm yayınlandı ve toplamda Es Yapım’a 57.150.000 TL ödeme yapıldı

TRT tarafından KİT Komisyonu’na gönderilen yazıda Filinta için yapılan açıklama şöyle;

filiaa

TRT’nin KİT Komisyonu’na gönderdiği Filinta dizi maliyeti belgesinde 15 bölüm için bölüm başına 850 Bin TL ödendi. sonraki 34 bölüm için bölüm başına 1 milyon 100 bin lira 7 bölüm içinde bölüm başı 1 milyon TL ödendi. Toplamda 56 bölüm yayınlanan Filinta’ya TRT’nin kasasından 57 milyon 150 bin TL ödendi.

Tayyip Erdoğan Filinta Setini Ziyaret Etmişti

filinta1

19 Nisan 2015’te Tayyip Erdoğan Filinta’nın Kocaeli SEKA Park’taki platosunu ziyaret ederek yönetmen koltuğuna oturdu. Erdoğan “Gerçekten Dünya yapım standartlarında ve belki de üzerinde bir iş yapıyorsunuz. Bu işte emeği geçen yönetmeninden, yapımcısına, senaristine ve bütün ekibe kadar herkesi kutluyorum. Ayrıca TRT’yi de böyle bir işin arkasında oldukları da için tebrik ediyorum. Bu güne kadar böyle bir iş yapılmamıştı.’ dedi. Peki Erdoğan Neden Filinta setine gitmişti?

Bilal Erdoğan ile Nasıl Bir Bağı Var?

Gazeteci Mustafa Hoş,  Erdoğan’ın Filinta setini neden ziyeret ettiğini araştırmış ve Filinta dizisinin yapımcısı Yusuf Esenkal ile Bilal Erdoğan’ın bağlantısını ortaya çıkarmıştı. Mustafa Hoş Twitter hesabından şunları yazmıştı;

“Diziyi Es film şirketi yapıyor. Filinta ilk işleri.  Es filmin ortaklarından biri Yusuf Esenkal. 2014’te Es film kuruluyor ve sonrası Filinta. Esenkal soyadı oldukça tanıdık aslında. Bilal ve Sümeyya Erdoğan’ın gıda şirketi Doruk Izgara’nın ortağının adı Mustafa Esenkal. Bilal Erdoğan’ın mis hediyelik eşya şirketinde ortağı yine Mustafa Esenkal’dı. İlk iş yerlerini de Cevahir AVM’de açmışlardı. Cevahir AVM’nin pazarlama müdürü o dönemde şimdi Filinta dizisinin yapımcısı Yusuf Esenkal’dı. Filinta yapımcısı Yusuf Esenkal ile Bilal Erdoğan’ın nasıl bir iş ilişkisi var? bilalerdogan.com domaini bakın kimin… Yusuf Esenkal’ın…”

filinta2

filinta3