07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İşkence Savunucusu Başkanlıktan Alınabilir
İşkence Savunucusu Başkanlıktan Alınabilir

İşkence Savunucusu Başkanlıktan Alınabilir

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Cezaevi Alt Komisyonu’nun Başkanı AKP Gaziantep milletvekili Mehmet Metiner’in 15 Temmuz sonrası cezaevlerindeki işkence ve kötü muamele iddialarının incelenmeyeceği sözleri için TBMM İnsan Hakları Komisyonu muhalefetin talebiyle toplanıyor.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu başkanlığında toplanacak komisyonda özellikle cezaevlerindeki işkence ve kötü muamale iddiaları ele alınacak. Muhalefet üyelerinin Cezaevi Alt Komisyonu Başkanı Metiner’in yaptığı açıklamanın kabul edilemez olduğunu belirterek, Cezaevi Komisyonu’nun bu yapıda çalışamayacağını ifade etmesi bekleniyor.

Muhalefet partileri; Metiner’in bu açıklamasından sonra Cezaevi Alt Komisyonu’ndaki başkanlık görevini yerine getiremeyeceği görüşünü dile getiriyor. Komisyon Başkanı Yeneroğlu ve diğer AKP’li üyelerin de Metiner’in yaptığı bu açıklamaya tepki gösterdiği iddia edilirken, Cezaevi Alt Komisyonu’nun Başkanlık görevine AKP’li Metiner yerine başka bir üyenin görev alabileceği de ifade ediliyor