07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » IŞID’liler Böyle Korundu
IŞID’liler Böyle Korundu

IŞID’liler Böyle Korundu

Ankara Tren Garı katliamına ilişkin 36 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün görülüyor. Barış mitingi için toplanan kitlenin arasına giren iki IŞİD’li canlı bombanın gerçekleştirdiği katliama ilişkin 36 kişi hakkında açılan dava Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Saat 10.00’da başlayan duruşmayı, birleştirilen Ankara 10. ve 11. Ağır Ceza Mahkemeleri’nin salonunda görüyor.

gar

Davaya 5 gün boyunca devam edilmesi planlanıyor. Davada, IŞİD’in Suriye’deki yöneticileri İlhami Balı, Deniz Büyükçelebi, Edremit Türe gibi önemli isimler firari. İddianamede, bazı şüphelilerin “anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek” ve “100 kişiyi öldürmek” suçundan toplam 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yanında, terör örgütünün faaliyeti kapsamında 391 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek, terör örgütünün faaliyeti kapsamında ruhsatsız silah ve patlayıcı madde bulundurmak suçlarından da toplam 7 bin 631 yıldan 11 bin 750 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Bazı şüpheliler için ise “silahlı terör örgütü IŞİD üyesi olmak” suçundan 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. 10 Ekim patlaması öncesinde yeterli güvenlik önlemi almayan Emniyet yetkilileri hakkındaki soruşturmalarda ise takipsizlik kararı verilmişti.

CHP’Lİ ÖZEL: KARDEŞLERİMİZİ KORUYAMAYANLAR, IŞİD’Lİ KATİL ZANLILARINI BÖYLE KORUYOR

MHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de davayı takip eden isimler arasında yer alıyor. Duruşma salonunda, sanıkların yer aldığı bölüme kalkanlarla barikat kurulduğunu gösteren bir fotoğraf paylaşan Özel, Gar Katliamı davasında salonun dolu olduğu bilgisini verip, “O gün kardeşlerimizi korumayanlar İŞİD’li katil zanlılarını böyle koruyor” notunu düştü.

“BU GÜVENLİK TEDBİRİ ZAMANINDA ALINSAYDI”

Duruşma salonundan bir fotoğraf da CHP’li Mahmut Tanal paylaştı. Tanal, fotoğrafı paylaştığı tweetine, “Bu güvenlik tedbiri zamanında alınmış olsaydı. Ankara Gar katliamı olmazdı” notunu düştü.