07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » IŞİD Vurdu: 1 Şehit, 9 Yaralı
IŞİD Vurdu: 1 Şehit, 9 Yaralı

IŞİD Vurdu: 1 Şehit, 9 Yaralı

Suriye’deki Fırat Kalkanı Harekatı’nda, El Bab bölgesinde Türk birliğine IŞİD bombalı araçla saldırı düzenledi. Saldırıda, 1 Türk askeri şehit oldu, 9’u da yaralandı.

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 118’inci gününde Suriye’nin El Bab bölgesinde bulunan Türk askerlerine bombalı araçla saldırı düzenlendi. 1 Uzman Çavuş şehit olurken, 9 asker de yaralandı. Şehit Uzman Çavuş’un cenazesi ile durumu ağır olan 1 asker helikopterle Gaziantep’e getirildi. Yaralı asker, Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. 8 yaralı ise sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne taşındı. Yaralı askerlerin tedavileri devam ediyor.

TSK saldırıyı doğruladı

 

“Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 11 DEAŞ (IŞİD) mensubu etkisiz hale getirilmiş, 4 muhalif yaralanmıştır. DEAŞ (IŞİD)terör örgütünün El Bab meskun mahallinde gerçekleştirdiği bombalı araç saldırısı sonucu ÖSO unsurlarına destek sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu kahraman 1 personelimiz maalesef şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, TSK personelimize ve yüce milletimize baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 156 DEAŞ  (IŞİD)hedefi ateş destek vasıtaları ile ateş altına alınarak baskı altında tutulmuş/ imha edilmiş/ etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ (IŞİD) terör örgütüne ait toplam 52 hedef imha edilmiştir.”

Şehit askerin kimliği belli odu

Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı 24 yaşındaki Fatih Olcay’ın , Çay’a bağlı Karacaören Beldesi’nde oturan ailesine acı haber Afyonkarahisar’dan gelen heyet tarafından verildi. Ailenin 4 çocuğundan ikincisi olan şehidin haberini alan babası Ramazan ve annesi Emine Olcay büyük üzüntü yaşadı. Şehidin kardeşi Erhan Olcay’ın ise Diyarbakır’da vatani görevini sürdürdüğü belirlendi.