07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » IŞİD Türk Tanklarını Ele Geçirdi İddiası
IŞİD Türk Tanklarını Ele Geçirdi İddiası

IŞİD Türk Tanklarını Ele Geçirdi İddiası

Türkiye ve ÖSO’nun IŞİD’e karşı Suriye’nin El Bab kentinde sürdürdüğü operasyon devam ederken, çatışmalarda Türkiye’ye ait 2 Türk tankı, buldozer ve zırhlı personel taşıyıcı aracının IŞİD tarafından ele geçirildiği öne sürüldü. Öte yandan Türk savaş uçakları, El Bab kentinde bugün IŞİD’e ait 22 hedefi vurdu.

Sputnik’in haberine göre, El Bab’da şiddetli çatışmalar yaşanıyor….Türkiye ve ÖSO’nun IŞİD’e karşı yürüttüğü operasyonlar yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yavaş ilerlerken, kar yağışı ve sisli havayı fırsat bilen örgüt bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları düzenledi. Akşam saatlerinde IŞİD’in bomba yüklü aracı Türk askerleri tarafından vurulurken, mayınlı tuzaklar nedeniyle operasyon yavaşlamış durumda.

IŞİD 2 Tank,buldozer ve zırhlı personel taşıyıcıyı ele geçirdi

El Bab’ın batısında IŞİD’e karşı düzenlenen operasyonlarda Türkiye’ye ait 2 Türk tankı, buldozer ve Zırhlı personel taşıyıcı aracı örgütün eline geçerken, IŞİD resmi haber ajansı AMAK da 2 Türk tankı ve buldozerin ellerine geçtiğini duyurdu.

El Bab’ın kuzeydoğusunda IŞİD ile ÖSO arasında şiddetli çatışmalar devam ederken, IŞİD bu bölgede ısı güdümlü füzeyle bir Türk tankını vurdu. Vurulma sonrası tank kullanılamaz hale gelirken, tank içinde bulunan askerlerin ise yaralandı. Öte yandan ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre Türkiye ve ÖSO grupları Fırat Kalkanı harekatının 121. gününde IŞİD’e ağır darbeler indirdi.