07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Bu İntihar Değil Cinayet”
“Bu İntihar Değil Cinayet”

“Bu İntihar Değil Cinayet”

Bursa’da “FETÖ” soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanduktan sonra intihar ettiği açıklanan cumhuriyet savcısı bugün toprağa verildi. Savcı Seyfettin Yiğit’in kızı konuştu: babam Fetullahçı değil Süleymancıydı. Bu intihar değil cinayettir. Kendisi bunu yapacak bir insan değildi.

Bursa’da 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından yoğunlaşan “FETÖ” operasyonu kapsamında gözaltına alınan Bursa Cumhuriyet Savcılarından Seyfettin Yiğit, 20 Temmuz’da gözaltında tutulan diğer hakim ve savcılarla birlikte çıkartıldığı nöbetçi mahkemece, ‘Terör örgütü üyesi olmak’ suçundan tutuklanarak H Tipi Cezaevi’ne kondu. Burada tutuklu bulunan Savcı Seyfettin Yiğit, geçen perşembe gecesi iddiaya göre kendini iple cezaevindeki tuvalete astı. Evli ve 4 çocuk babası olan Yiğit’in cansız bedeni koğuş arkadaşları tarafından sabah saat 05.30’da bulundu.

Bursa Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi yapılan Seyfettin Yiğit’in Türk bayrağına sarılı cenazesi öğlen saatlerinde Emir Sultan Camii’ne getirildi. Burada yapılan cenaze törenine, Seyfettin Yiğit’in eşi Ayşe İlknur, çocukları Ayça, Emir Alp, Onur Alp ve Ayşegül Yiğit ile akrabaları, arkadaşları ve bazı avukatlar katıldı.

Cenaze töreninde cumhuriyet savcısı  Seyfettin Yiğit’in kızı 16 yaşındaki Ayça Yiğit konuştu;

“Babam Süleymancıydı. Bu intihar değil cinayettir”

“Babam Fethullahçı değil, Süleyman Efendi Cemaatti’ndendi. Kendisinin şehitlik mertebesine yükseldiğine inanıyorum. Bu intihar değil cinayettir. Kendisi bunu yapacak bir insan değil.

“O mektuplar kesinlikle intihar mektubu değil”

“Kurban Bayramı nedeniyle babam ile açık görüş yaptık. Durumu bayağı iyiydi. Kötü değil. Konuşmalarımızda bize mektuplar yazdığını ve bunları yavaş yavaş göndereceğini söyledi. Babam bu mektupları son anda yazmadı. Bu mektuplar bir gecede yazılacak mektuplar değil. 3-4 tane var. Cumhurbaşkanına da yazmış mektup. Bakalım bekliyoruz. Almadık mektupları. Ama onlar intihar mektubu değil kesinlikle”

69496_39988_17092016160222_7

Cenaze töreninde Ayşe İlknur Yiğit, eşinin çocuklarını ahlaklı bir şekilde yetiştirdiğini belirtirken, 11 yaşındaki oğlu Emir Alp Yiğit ise babasına atılı suçların gerçeği yansıtmadığını söyledi. “Babam onurlu ve şerefli bir savcıydı” diyen Emir Alp Yiğit, “20 yıllık savcıyı içeri alıp 20 yıllık suçluları dışarı saldılar” diyerek sitem etti.

İstanbul’dan Bursa’ya 3 yıl önce tayin olan Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi savcılarından Seyfettin Yiğit’in cenazesi daha sonra kadınların saf tuttuğu namazının ardından omuzlarda taşındıktan sonra Emir Sultan Mezarlığı’na defnedildi.

Seyfettin Yiğit’in intiharıyla ilgili soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.