07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “İnanmak İstemedik. Annesi Bayıldı”
“İnanmak İstemedik. Annesi Bayıldı”

“İnanmak İstemedik. Annesi Bayıldı”

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) dün gece geç saatlerinde 1 Eylül 2015 tarihinden beri elinde esir olarak tuttuğu Türk askeri Iğdır nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Sefter Taş ile yine asker olduğunu iddia ettiği Konya nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Fetih Şahin’le ilgili infiale neden olacak görüntüler paylaştı.

Sputnik’ten Hikmet Durgun’un haberine göre;Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Aşağı Eratan köyünde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Taş ailesi görüntülerde yer aldığı iddia edilen çocuklarının, vahşice öldürüldüğüne inanmak istemiyor. Sefter Taş, Senem ve Aydın Taş çiftinin en büyük oğlu, çiftin 6 çocukları daha var. Aile şu anda acı içinde.

sefer

Görüntülerde yer aldığı iddia edilen askerlerden asker Sefter Taş’ın babası Aydın Taş, Sputnik’e güçlükle konuştu. Oğlunun öldürüldüğüne inanmak istemediklerini belirten acılı baba, şunları söyledi:

-Videoların çıktığını duyduk ama inanmak istemedik. Birçok kişi bize söyledi fakat dedik doğru değildir. Olayı duyan Sefter’in annesi ve kardeşleri sinir krizi geçirdiler. Sefter’in annesi halen baygın. Çok kötüler. Perişan olduk. Hâlâ ölmemiş diye düşünüyoruz. Dua ediyoruz. Olayın doğru olup olmadığını öğrenmek için şimdi Aralık İlçe Jandarma Karakolu’na geldik. Yetkililerden bilgi alacağız. Şimdiye kadar kimse bize resmi bir haber vermedi.”

Soru Önergelerine Cevap Verilmedi

Baba Taş, askeri yetkililerden net bir cevap beklediklerini de söyledi. Asker Sefter Taş için meclise soru önergesi Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman da şu açıklamayı yaptı:

“Asker Sefter Taş’ın kurtarılması için meclise bir kez soru önergesi verdim. Sizin haber ajansınıza (Sputnik) dayanarak soru önergesi vermiştim. Üç defa da sözlü soru sordum. Ayrıca Meclis kürsüsünde konuşma da yaptım. Meclis gündemine taşıdım. Soru önergelerime bir cevap verilmedi. Asker Sefter için en son 20 gün önce bütçe görüşmelerinde Meclis’te yüz yüze İçişleri ve Milli Savunma Bakanı’yla görüştüm. Bu çocuğun durumunu intikal ettim. Bakanlarla yaptığım görüşmede ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bana kartvizitini verdi ve bizzat ilgileneceğini söyledi. Bana döneceğini söyledi. Maalesef o da dönmedi. Bilgi aktarmadı. Bütün çabalarımıza rağmen bir ilgisizlik gözlemledik.”

Kılıçdaroğlu: Hükümetten Cevap Bekliyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da , IŞİD’in Türk askerlerini yaktığına ilişkin görüntüleri anımsatarak, “Askerlerimizin diri diri yakıldığı görüntüler var. Başlarına kurşun sıkıldığı görüntüleri var. Hükümetten cevap bekliyoruz ” dedi.