07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İmam Hatipte 30 Öğrenciye Cinsel İstismar
İmam Hatipte 30 Öğrenciye Cinsel İstismar

İmam Hatipte 30 Öğrenciye Cinsel İstismar

Bir skandal cinsel istismar haberi de Adıyaman’ın Gerger ilçesindeki İmam Hatip lisesinden geldi… Okulda öğrenim gören yaklaşık 30 öğrenciye cinsel istismar yapıldığı gerekçesiyle okul görevlisi 1 hademe tutuklandı, 3 idarecinin de görev yeri değiştirildi. Taciz iddiası basından ve kamuoyundan gizlendi. Konu sosyal medya hesaplarına yansıyınca, kamu görevlileri harekete geçerek yazılanların silinmesi için baskı yapmaya başladı.
GerçekGündem’de yer alan habere göre, taciz olayının duyulması üzerine Adli ve idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında okul hademesi tutuklanarak cezaevine konulurken, 3 öğretmenin de görev yerleri değiştirildi. Cinsel istismarın son 2 yıldır devam ettiği, kız ve erkek çocuk olmak üzere toplamda 30 kişiyi kapsadığı öne sürülüyor.
Genellikle köylerden gelen, gelir düzeyi düşük öğrencilerin kaldığı okul ve yurdun olduğu binada güvenlik görevlisi ise bulunmuyor.

“Tacizin üzeri örtülmeye çalışılıyor”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş taciz iddiaları sonrası taciz konusunu duyuranlara baskı yapıldığını öne sürdü. İşte Yarkadaş’ın o açıklaması;

“Gerger’deki okulda dehşetengiz bir taciz iddiası var. Bir gazeteci bunu sosyal medyada yazıyor. Emniyet ve Savcılık, bu paylaşımların silinmesi için baskı yapıyor. Aynı konuyu İlçe Başkanımız Abdurrahman Acar da gündeme getiriyor. İlçe Başkanımıza da baskı yapmaya çalıştılar. Başkanımız geri adım atmadı. Ne yazık ki; kamu görevlileri taciz iddialarının üstünü örtmeye çalışan bir tutum içinde..”
CHP’li Yarkadaş, taciz iddialarını verdiği bir soru önergesi ile Meclis’e taşıdı.