07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hüseyin Çapkın Gözaltına Alındı

Hüseyin Çapkın Gözaltına Alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY’nin mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam olmak üzere toplam 12 şüpheli tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar’ın koordinesinde, FETÖ/PDY’nin mülkiye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, yeni delillerin ortaya çıkması sonucunda harekete geçildi. Son dakika haberi: İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın gözaltında

Savcılık, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, bir merkez valisi ve 2 kaymakamın gözaltına alınmasına karar verdi. Talimatı alan polis ekipleri, Çapkın’ı, İzmir’de gözaltına aldı.

Mutlu, Hüseyin Çapkın’ı işaret etmişti

Tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a kumpas kurulması ve bu olay ardından bazı müdürlerin görev yerlerinin değiştirilmesi olayı ile ilgili verdiği ifadesinde bir soru üzerine, “Ben emniyet müdürünün yakın çalışma arkadaşlarını onun gibi bilemem. Sorunun muhatabı İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’dır. Ben İstihbaratın başındaki emniyet müdür yardımcısını görevden aldım. Bunun altındaki yer değişikliğinin mahiyeti neden bu tür değişiklikler yapıldığının izahı il emniyet müdürü tarafından açıklanabilir” demişti. Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam olmak üzere toplam 12 şüpheli tutuklanmıştı.