07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hükümeti Kurma Görevi Yıldırım’da
Hükümeti Kurma Görevi Yıldırım’da

Hükümeti Kurma Görevi Yıldırım’da

Kuruluşundan bu yana ikinci kez olağanüstü kongreyi toplayan AKP’de 1405 geçerli oyla 3. Genel Başkan seçilen Binali Yıldırım, Saray’da Davutoğlu’nun istifasını kabul eden Erdoğan’dan 65. hükümeti kurma görevini aldı. 65. Hükümet salı günü açıklanacak.

AKP’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde tek aday olan Binali Yıldırım, 1405 oy alarak AKP’nin yeni genel başkanı seçildi. Bozdağ, AKP Genel Başkanı’nın Binali Yıldırım olduğunu açıkladı.

AKP’nin yeni genel başkanı Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan hükümeti kurma görevini aldı. Yıldırım, 65. Türkiye Cumhuriyet’i hükümeti kuracak.

65. Bakanlar Kurulu listesi Erdoğan’ın onayına bugün sunulmayacak. Listenin salı günü sunulması bekleniyor. Bununla birlikte Yıldırım’ın kuracacağı 65’nci hükümetin programı Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda okunacak.

Davutoğlu’ndan alınan yetki Yıldırım’a verildi

AKP’nin eni MKYK’sinde yer alacak isimlerden Ankara Milletvekili Fatih Şahin, il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Binali Yıldırım’a verilebileceğini söyledi. Şahin, “Ben muhtemel görüyorum. İlk toplantıda yetki devri yaşanacaktır. Kongrelerden sonra işerin hızlı yürümesi için bu yapılmıştır. Oradaki nüans, bu yetki devrinin kötüye kullanıldığı veya özensiz davranıldığı gerekçesiyle bu yetkiyi MKYK’nın kendi uhdesine alması düşüncesiydi. Yeniden bu yetki verilir mi, muhtemeldir” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Nisan ayında, AKP MKYK’sinde alınan kararla, teşkilâtlarla ilgili yetki Ahmet Davutoğlu’ndan alınmıştı. MKYK sonrası açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Bunun bir değişiklik, çok radikal bir tutum gibi ele alınması doğru değil. Bu teknik bir mesele” demişti..