07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hırvatistan Utandı Onlar Utanmadı
Hırvatistan Utandı Onlar Utanmadı

Hırvatistan Utandı Onlar Utanmadı

Hırvatistan’da düzenlenen ve UNESCO tarafından desteklenen Tiyatro Festivali’nde uluslararası bir rezalet yaşandı. Masrafları UNESCO ITI tarafından karşılanan seyahate giden Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Nejat Birecik ile İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Vekili Zafer Kayaokay festivali izlemek yerine şehri gezmeyi tercih etti. Skandal festival başkanı Zelijka Turcinoviç’in şikayet mektubuyla ortaya çıktı.

Türkiye’nin uluslararası itibarını yerle bir eden skandal UNESCO ITI Başkanı Zelijka Turcinoviç’in yazdığı resmi belgeyle ortaya çıktı. Turcinoviç’in yazdığı belgeye göre UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) Hırvatistan Merkezi, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Nejat Birecik ile İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Vekili Zafer Kayaokay’ı Zagreb’de düzenlenen Tiyatro feztivaline davet etti. Davete olumlu yanıt veren Nejat Birecik ve Zafer Kayaokay’ın masrafları ITI tarafından karşılandı. Zagreb’e giden iki isim tiyatro ve seminere katılmak yerine turist gibi şehri gezdi. Dil bilmedikleri gerekçesiyle de Türk Büyükelçiliği’nden rehber talebinde bulundu.

İşte festival başkanı Zelijka Turcinoviç’in o mektubu;

“Türkiye devletinin itibarını zedeleyen bu beyler…”

Zelijka Turcinoviç’ın , ıslak imzalı ve yaşananları detaylı bir şekilde anlattığı kınama mektubu şu şekilde bitiyor:

“Birecik ve Kayaokay’ın Kültür ve sanat alanında işbirliği adımları atmak yerine turistik amaçla gelmiş olduklarını esefle belirtir, Türkiye devletinin itibarını zedeleyen bu beylerin durumunu takdirlerinize sunarım”

CjwrbzXUYAAKPCo