07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Katil Kana Doymayan Bir Vampir”
“Katil Kana Doymayan Bir Vampir”

“Katil Kana Doymayan Bir Vampir”

Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Türkiye’nin dört bir tarafında cenaze törenleri vardı…Kimi teröre isyan etti, kimi devleti yönetenlere…İşte o cenaze törenlerinden detaylar;

Fenerbahçe ve Gençlerbirliği altyapılarında basketbol ve futbol eğitimi alan, Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümü öğrencisi Elvin Buğra Arslan, bugün Karşıyaka Mezarlığı’ndan son yoculuğuna uğurlanan cenazeler arasındaydı. Elvin Buğra’nın ailesinin törendeki feryadı Hayat TV kameralarına yansıdı. Anne Nalan Arslan,  “Bu ismi asla unutamayacaksın vampir.” diye feryad ederken, dayısı, Davutoğlu’nun çelenki geldiğinde, “Hiçbir siyasetçi istemiyoruz… Gazetelerden var ise yazsın. Manşete koysun be, yiyorsa koysun” diye tepki verdi.

“Katilsiniz bizim çocuklarımızı alıyorsunuz”

Destina-Peri-Parlak-cenaze1-1

Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden lise öğrencisi Destina Peri Parlak’ın cenazesi İzmir Karşıyaka’da toprağa verildi. Anne Asiye Parlak isyan etti.

“Katilsiniz, bizim çocuklarımızı alıyorsunuz. Anaları ağlattınız, yüreğimizi dağlattınız. Benim kızıma nasıl kıydınız? 16 yaşında daha” diye feryat eden acılı anneyi yakınları güçlükle sakinleştirdi.

 

ODTÜ’lüler katliamda ölen arkadaşları için ayaktaydı: Saray savaş, ODTÜ barış istiyor

odtu2

Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Ozancan Akkuş, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTU) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi, GAR saldırısında hayatını kaybeden Berkay Baş ise Metalurji Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencisiydi. ODTÜ 2 arkadaşları için ayaktaydı..Onlar için yürüdüler. Barış çağrısını tekrarlayan öğrenciler ‘sessiz yürüyüş’ gerçekleştirdi. Anmada öğrenciler sık sık “Berkay Baş ölümsüzdür”, “Ozancan Akkuş ölümsüzdür”, “Katliamlar ülkesi olmayacağız” ve “Saray savaş, ODTÜ barış istiyor” diye slogan attı. Rektör Ahmet Acar hayatını kaybeden öğrencilerin anısına kampüs içinde 10 bin ağaçlık bir orman oluşturacaklarını duyurdu.

Ozancan Akkuş da Gaziantep’te defnedildi

ozancan-akkus1

Ozancan Akkus’un Babası Mehmet Nuri Akkuş ve annesi Senem Akkuş cenaze töreninde güçlükle ayakta kaldı.

 

Arkadaşları Ankara katliamının en küçük kurbanlarından Atakan’ı andı

atakan-eray4

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Çukurambar semtinde oturan Atakan Eray Özyol, Gölbaşı Dr. Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi’nde 9’uncu sınıf öğrencisiydi. Pazar akşamı dershaneden çıkıp Çukurambar’daki evine gitmek için Güvenpark önündeki durakta otobüs beklemeye başlamıştı. O sırada patlamanın hedefi olan Özyol, ailesinin iki çocuğundan biriydi. Atakan Eray Okuduğu Gölbaşı Dr. Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi’nde törenle anılan Atakan Eray’ın sırasına arkadaşları karanfiller bıraktı.

Üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Kerim Sağlam, memleketi Tokat’ın Turhal ilçesinde toprağa verildi

kerim-saglam-cenaze3

Hüseyin ve Fatma Sağlam çiftinin üç çocuğundan en küçüğü Kerim Sağlam, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü son sınıf öğrencisiydi. Annesi Fatma Sağlam Ankara’ya kızı Pınar Sağlam’ı görmek için gitmiş, Kerim Sağlam da ablasının evine gitmek üzere Kızılay’da otobüs beklerken saldırının hedefi olmuştu. Kerim, kısa süre sonra öğrenci değişim programı kapsamında İtalya’ya gitmeye hazırlanıyordu. Sağlam’ın Ray Mahallesi’nde düzenlenen cenaze töreninde oğlunun tabutunu elleriyle severek  “Mekanın cennet olsun yavrum” diye feryat etti.

 

Elif Gizem Akkaya Giresun’da toprağa verildi

gizem-akkaya-cenaze

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okuyan Elif Gizem Akkaya, Giresun’da toprağa verildi. 19 yaşındaydı. Cenazede anne Gülten Akkaya, “Onu yaktılar, beni yaktılar. Başkasını yakmasınlar. Tek suçu durakta otobüs beklemekti. Kim yaktıysa bizleri Allah da onları yaksın” diye ağıt yaktı.

İsmail Karagöz’ü 2 minicik yavrusu son yolculuğuna uğurladı

ismail-karagoz-cenaze1

Ankara’da özel bir hastanedeki nöbetine giderken saldırıda hayatını kaybeden iki çocuk babası İsmail Karagöz, Ankara’ya bağlı Çubuk’ta toprağa verildi. Karagöz’ü son yolculuğuna uğurlayanlar arasında çocukları da vardı.

Mehmet Emre Çakar şifa bulmak için Ankara’daydı..

mehmet-emre-cakar-cenaze2

Karaciğer nakli olmayı beklerken saldırıda hayatını kaybeden 16 yaşındaki Mehmet Emre Çakar’ın cenazesi, memleketi Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Karaköy köyüne götürüldü. Tabutunun üzerine asker üniforması konulan Çakar için Karaköy Ortaokulu’nda tören düzenlendi. Çakar’ın anne ve babası törende zor sakinleştirildi.

Nevzat Alagöz Iğdır’da toprağa verildi

nevzat-alagoz-cenaze

42 yaşındaki Nevzat Alagöz, Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan Gençlerbirliği-Galatasaray maçında görev yaptıktan sonra evine dönmeye çalışıyordu. Saldırıda hayatını kaybeden Alagöz, memleketi Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesinde toprağa verildi.

Ayşe Bilgilioğlu

ayse-bilgilioglu-cenaze

66 yaşındaki Ayşe Bilgilioğlu, eşiyle birlikte Mamak’taki bir nişan törenine katıldıktan sonra Dikmen’deki evlerine dönerken saldırıya hedef olmuştu. Bilgilioğlu yaşamını yitirirken, eşi Bahattin Bilgilioğlu yaralanmıştı. Bilgilioğlu’nun cenazesi, memleketi Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı İğdecik köyünde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

 

Mehmet Alan

mehmet-alan-cenaze

26 yaşındaki Mehmet Alan, Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne  ait Tabiat Tarihi Müzesi personeliydi. İstanbullu Alan’ın cenazesi bugün Fatih Camii’ne getirildi.Cenaze töreninde Alan’ın babası ve dedesi tabutun başında gözyaşı döktü…Mehmet Alan’ın tabutu üzerine taraftarı olduğu Karagümrükspor’un bayrağı da konuldu. Alan’ın naaşı Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.