07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Herkese Şahin, AKP’deki “FETÖ”cülere Güvercin
Herkese Şahin, AKP’deki “FETÖ”cülere Güvercin

Herkese Şahin, AKP’deki “FETÖ”cülere Güvercin

AKP’nin Afyon kampında bazı milletvekilleri, AKP içindeki FETÖ temizliğiyle ilgili eleştirilerini gündeme getirirken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’yi kastederek “Siyasi etik gereği bir arkadaşımızın istifa etmesi gerekir” dedi. Dişli’nin yanıt vermek istedi, ancak konunun büyümemesi için Yıldırım engel oldu.

Cumhuriyet gazetesinden Emine Kaplan’ın haberine göre, Başbakan Binali Yıldırım ve milletvekillerinin genel istişare yaptığı ikinci oturumda bir milletvekili, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Dişli’yi kastederek “Bir arkadaşımızdan fedekârlık bekliyoruz. Suçlamıyoruz, yargılamıyoruz ama fedakarlık bekliyoruz. Suçun şahsiliği ayrı bir şeydir, bu ceza yasasının konusudur. Ama siyasi etik gereği istifa etmelidir” dedi.

Dişli’nin cevap vermesini Yıldırım engelledi

Milletvekilinin istifa çağrısı Dişli konuşmak istedi ancak, Yıldırım tartışmanın büyümemesi için Dişli’nin konuşmasına izin vermedi.

1 Bylock 2 açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  ByLock’la ilgili sorular karşısında, bu sistemin yanlışlıkla yüklenmesinin söz konusu olmadığını anlattı. Yıldırım ise kapalı bölümde, “Bir GSM operatörü IP’leri üzerinde oynandığını ve ByLock kullanmıyorsa bile kullanmış gibi görüldüğünü tespit ettik. Ancak bu da on binde bir. Tespit edildi. Düzeltilecek” dedi.