07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Her Şey Ensar Rezaletinin Üzerini Örtmek İçin
Her Şey Ensar Rezaletinin Üzerini Örtmek İçin

Her Şey Ensar Rezaletinin Üzerini Örtmek İçin

Ensar rezaletinde son perde…Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu, vakfın Karaman’daki yasadışı evlerinde tecavüze uğrayan çocukların avukatlığını yürüten baro başkanı üzerinden çocuklara ve ailelerine ulaşmaya çalışıyor.

Cumhuriyet gazetesinden Şeyma Elaman bir süredir Karaman izlenimlerini yazıyor. O yazı dizisinde yer alan habere göre Ensar Vakfı başkanı Cenk Dilberoğlu tecavüze uğrayan çocuklara ve ailelerine ulaşmak için, ailelerin avukatlığını üstlenen Baro Başkanı Oktay Yılmaz’a baskı uyguluyor.

İşte Şeyma Eleman’ın  Karaman izlenimlerinden ilgili detaylar;

“Karaman’da Ensar vakfı değil, insanlar utanıyor”

Ensar Vakfı’nın yasadışı evlerinde ve yurtlarında çocukların tecavüze uğraması ile  gündeme gelen Karaman’da ‘utanç’, sanki suçu işleyenin değil, tüm kentin olmuş. Kentin muhafazakârları ‘dava’ uğruna, diğerleri ise ‘ses çıkartanın başına vurulduğu’ için susuyor. O yurtlar ise hâlâ küçük çocukları ‘ağırlıyor’.

“Kapalı denilen yurt hala faaliyette”

“Karaman’ın İstiklal’i”, İsmetpaşa Caddesi diyebiliriz. Birçok mağaza, kafe ve restoranın olduğu cadde, şehrin en işlek ve canlı noktası… Ensar Vakfı’nın yurdu da bu meydanda yer alıyor. Yani her gün binlerce insan, yurdun kapısının önünden geçiyor. Vakıf, en son yurtların kapalı olduğunu açıklamıştı. Fakat şehirde olduğum her gün, bu 5 katlı öğrenci yurdunun pencerelerinde öğrencileri gördüm. Çevreden de yurdun bir gün bile kapatılmamış olduğunu öğrendim.

“İnsanlar tedirgin ve konunun yeniden gündeme getirilmesini istemiyor”

Kalabalık olmasına rağmen elimde fotoğraf makinesi olması, bakışları üzerime çekmeye yetiyor. Sokakta insanlarla konuşmaya çalıştığımda skandalın, tıpkı dava gibi hızla kapanmasının nedenini anlıyorum:

Konudan herkes fısıltı ile bahsediyor, kimse sesini yükseltmeye cesaret edemiyor. Konuşmak için yanına yaklaştığım insanlar ya tedirginlikle konuşmayı reddediyor ya da tersleyerek, “Neden hâlâ bu konuyu gündeme getirmeye çalışıyorsunuz” diyor.

 

 

“Bazı aileler olaydan etkilenmemek için şehirden ayrıldı”

Konuyu, 5 çocuğun gönüllü avukatlığını yapan Karaman Baro Başkanı, aynı zamanda MHP İl Başkanı Oktay Yılmaz ile görüştüm. Çocuklardan birinin babasının cezaevinde, diğerinin yurtdışında işçi olduğunu belirten Yılmaz, bazı ailelerin olaydan etkilenmemek için şehirden bir süreliğine ayrıldıklarını belirtiyor. Avukatlığını yaptığı 4 çocuk psikolojik tedavi görüyormuş. Diğeri ise kendi isteği ile tedaviyi bırakmış.

“Cenk Dilberoğlu mağdur ailelere ulaşmak için baskı uyguluyor”

Yılmaz hukuki durumu şöyle özetliyor: “Ensar Vakfı, diğer 5 çocuğun avukatlığını üstlendi. Vakfın Başkanı Cenk Dilberoğlu, vakıf bünyesinde çocuklarla ilgilendiklerini söylüyor. Ne kadar sağlıklı bir süreç yaşandığını bilmiyoruz. Dilberoğlu beni sürekli arıyor, avukatlığını yaptığım 5 çocukla kendilerinin ilgilenmek istediklerini söyleyip bu konuda onları ikna etmemi istiyor. Böyle bir şeyin mümkün olamayacağını söyledim. Zaten aileler de Vakıf’la iletişime geçmek istemiyor. Fakat aileleri arayarak ‘Avukatlığınızı yapan kişi, MHP İl Başkanı’ diyerek onları kendi taraflarına çekmek istediklerini biliyoruz”.