07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Havuz Riyası

Havuz Riyası

Ethem Sancak’ın patronu olduğu Güneş gazetesi AKP’nin olağanüstü kongresinin ardından başbakanlık koltuğundan alınan Ahmet Davutoğlu’nu hedef aldı.Akşam Gazetesi ise “Yıldırım Başkanlık” manşetiyle Binali Yıldırım’a övgü dolu bir manşetle çıktı. Peki 28 Ağustos 2014’te Davutoğlu Erdoğan’dan koltuğu devraldığında bu iki gazete bu haberi nasıl görmüştü?

İşte AKP’Li havuz medyası riyasının 2 yüzü;

Tayyip Erdoğan’a yakın AKP’li medya patronu Ethem Sancak’ın Güneş gazetesi AKP’nin olağanüstü kongresinin ardından başbakanlık koltuğundan alınan Ahmet Davutoğlu’nu hedef aldı. Güneş gazetesi, “Patinaj dönemi sona erdi” başlığını attı. AKP’nin yeni genel başkanı Binali Yıldırım’ın “Fiili durumu yasal hale getireceğiz” sözünü manşetine taşıyan Güneş gazetesi, Davutoğlu’nun başkanlık sisteminde “patinaj” yaptığı mesajını verdi.

Yine Ethem Sancak’ın Akşam Gazetetsi ise “Yıldırım Başkanlık” manşetiyle çıktı. Gazete Yıldırım’ın Fiili durum, yasal hale gelecek” sözlerini birinci sayfaya taşıyarak Yıldırım’a güzelleme yaptı.

Untitled-1

Şimdi dönelim 28 Ağustos 2014 tarihine. Bir gün önce Davutoğlu AKP’nin genel başkanı olmuş ve koltuğu Tayyip Erdoğan’dan devralmıştı. AKP’li, ve “Erdoğan’a aşığım” diyen Ethem Sancak’ın Akşam ve Güneş Gazeteleri bu haberi Davutoğlu güzellemesi ile görmüştü. Akşam Yeni Türkiye’nin Doğum Günü” manşetini kullanırken, Güneş Gazetesi, “77 Milyona El Uzatıyoruz” manşetiyşe Davutoğlu’na güzelleme yapmıştı.

İşte 28 Ağustos tarihli Akşam ve Güneş Gazetelerinin 1 sayfaları;

Untitled-2