07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » O Sapık Çocuklarla Sahnede. Hani İlginiz Yoktu !
O Sapık Çocuklarla Sahnede. Hani İlginiz Yoktu !

O Sapık Çocuklarla Sahnede. Hani İlginiz Yoktu !

Karaman’daki “çocuk tecavüzleri” skandalında iki kurumun adı öne çıktı. Biri Ensar Vakfı diğeri de KAİMDER. Bu iki kurum da skandal kamuoyuna yansıyınca aynı şeyi yaptı. “Çocuklara cinsel istismarda bulunan kişi ile hiç bir ilgimiz yok”…Peki Öylemi?

Önce KAİMDER’in olay ortaya çıktıktan sonraki açıklamasını görelim;

” Olayın Faili ile Hiçbir İlgimiz Yok”

“Öncelikle bilinmelidir ki olayın faili olarak zikredilen kişinin derneğimizle ve İmam Hatip camiasıyla üyelik dahil hiçbir irtibatı bulunmamaktadır.Olayın basında ve sosyal medyada yer bulmasıyla suç isnat edilen kişi üzerinden ve birtakım gerçek dışı ifadelerle konunun milli ve manevi değerleri önemseyen kurumları karalama kampanyasına dönüştürüldüğüne tanık oluyoruz. Derneğimiz suçun bir parçasıymış gibi gösterilmek suretiyle, dernek faaliyetlerinin önüne set çekilmek istenilmekte, iftiraya maruz bırakılmaktadır. Tekrar belirtiyoruz ki ismi geçen şahsın derneğimizle fiili veya hukuki hiçbir bağı yoktur. Mahkemesi devam eden ve olayda adı geçen şahsın suçunun sübutu halinde idam dahil en ağır ceza ile cezalandırılması talebimiz, temennimiz ve duamızdır. Son olarak söz konusu şahıs ve olayla, derneğimizi ilişkilendirmeye çalışan kişi ve kurumlarla ilgili de suç duyurusunda bulunduğumuzu, olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ederiz.’’

kaimderhaber

Şimdi 24 Mart 2014 tarihine gidelim. Karaman yerel haber sitesinde bir haber. Haber’de deniliyor ki;

“Kısa adı KAİMDER olan Karaman İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneğinin Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlediği ‘Bensiz Olmaz Çanakkale Gösterisi’ katılım ve ilgi yüksek oldu.
KAİMDER’in yurdunda kalan Karaman İmam Hatip Ortaokulu 6.sınıf öğrencilerin faaliyetlerini içeren slayt gösterimine geçildi. Ardından öğrenciler tarafından düzenlenen programa geçildi. Gerek öğrencilerin okudukları şiirler, oynadıkları piyesler, gerekse öğrencilerin geceye uygun kıyafetleri ve araç gereçleri göz doldurdu.

Gece sonunda öğrencilerin rehber Öğretmenleri Muharrem B. ve öğrenciler bolca alkış aldı.”

Haberde en dikkat çekici olan bölüm ” KAİMDER yurdunda kalan” cümlesi ve halen tutuklu olan zanlı Muharrem B.’nin(Muammer B) sahnede olması.

Bu haber Kaimder’in bütün açıklamalarını çürütüyor.

KAİMDER ve ENSAR Vakfı’nın Nasıl Bir Bağı Var

Karaman’da Kaimder ve Ensar Vakfı kardeş yapılanma. Çocukların istismara uğradığı ev/yurt Ensar ve Kaimder’e bağlı.

Bir çok etkinlik birlikte yapılıyor, organize ediliyor.

kaimderortakensar

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonlarında da bu iki kurum birlikte yer alıyor.

kaimdermeb