07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » O Hakim Erdoğan’ı İpten Alan Hakim
O Hakim Erdoğan’ı İpten Alan Hakim

O Hakim Erdoğan’ı İpten Alan Hakim

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesince hazırlanan ve bin 34 hakim ve savcıyı kapsayan bölge adliye mahkemeleri kararnamesi yayımlandı.

Buna göre, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına, Ankara Hakimi Ramazan Aksan, getirildi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı yapılan Ramazan Aksan tanıdık bir isim. Erdoğan’ın 2002 yılında ipten alan hakim.

“Ordu İntihar Celladı”

Erdoğan 1993 yılında Refah Partisi İl Başkanı iken Rize’de yaptığı konuşmada “Silahlı Kuvvetler’in terörle yaptığı mücadeleyi “intihar cellatlığı” olarak değerlendiriyor ve Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’ı tebrik ediyor. Erdoğan konuşmasını ise “Savulun İslam geliyor” diye bitiriyordu.

146’dan Tutuklama İstendi 

Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel’in Erdoğan’ı Türk Ceza Kanunu’nun “devletin anayasa ve temel nizamlarını bozma” başlıklı 146’ncı maddesinin ikinci fıkrası yani idam cezası istemi ile tutuklanması talebiyle yedek hakimliğe sevk etti.  Ancak 2 No’lu DGM Yedek Hakimi Ramazan Aksan, Savcı Yüksel’in bu talebini reddetti.

Hakim Serbest Bıraktı

Prosedüre göre TCK’nın 146’ncı maddesinden dolayı soruşturma geçiren bir kişi hakkında genellikle tutuklama kararı veriliyor. Yedek hakimliğin Erdoğan’ı serbest bırakması “Yüksel’in idam talebini aşırı bulduğu” şeklinde yorumlandı. Erdoğan, mahkeme çıkışında gazetecilere tek cümlelik bir açıklama yaptı: “Sadece vatandaşlık görevimi yaptım.” DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel ise, “İtiraz hakkımız var. Herhalde itiraz ederiz.” dedi