07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Gerger Skandalı Müdürüne Ödül Gibi Atama
Gerger Skandalı Müdürüne Ödül Gibi Atama

Gerger Skandalı Müdürüne Ödül Gibi Atama

Gerger İmam Hatip Lisesi’nde tecavüz skandalının yaşandığı dönemde okul müdürü olarak görev yapan M.K’ya ödül gibi atama yapıldığı ortaya çıktı.. Skandalı gazeteci Mustafa Hoş, dün Halk tv’de katıldığı Sol Şerit programında açıklamıştı.

BirGün gazetesinden Erk Acarer’in haberine göre ise Adıyaman Gerger İmam Hatip Lisesi’ndeki istismar olayları sırasında görevine devam eden, sonrasında yeri değiştirilen Okul Müdürü M.K.’ye adeta ödül verilerek Gürcistan Batum Türk Lisesi’ne atandı.

Maarif Vakfı’nın ilk okuluna tayin

Tecavüz olaylarının yaşandığı sırada Gerger İmam Hatip Lisesi Müdürü olan M.K., önce farklı bir okula gönderiliyor, ardından da adeta ödüllendirilerek Gürcistan Batum Türk Lisesi’ne atanıyor. Müdürün atandığı Gürcistan Batum Türk Lisesi ise cemaat okullarının yerini doldurması öngörülen Maarif Vakfı’nın yurtdışındaki ‘açılan ilk okulu’ olma özelliğini taşıyor. Gürcistan Batum Türk Lisesi’nde görevine devam eden M.K.’nin halen sosyal medya hesaplarının künye bölümünde bir önceki görevini “Gerger Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Müdür” olarak yazmaya çekinmediği de dikkatlerden kaçmıyor.

Gürcistan bunları konuşuyor

Gerger’deki istismar sırasında görev yapan okul müdürünün ‘hiçbir şey olmamış gibi’ Batum’a gönderilmesinin Gürcistan’da rahatsızlık yarattığı belirtiliyor. Skandallara karışmış bir müdürün tayininin Gürcistan makamlarınca nasıl karşılanacağı ise merak ediliyor.

Okul binasını bağışlayan yandaş işadamı Galip Öztürk

Gürcistan’da konuşulan konular arasında okul binasının Metro Turizmin sahibi Galip Öztürk tarafından bağışlanmış olması da var. Batum’da açılan okulun, inşaat izinlerinin alınmadığı, yerel milli eğitim müfredatının uygulanmadığı iddiaları da sıkça dillendiriliyor. Okulun açılışı sonrası konu günlerce medyanın gündeminde kalmış iki ülke arasında krize neden olmuştu. Okulun açılış törenine Gürcü yetkililerden kimsenin davet edilmemesi ciddi nezaketsizlik olarak değerlendirilmiş ve Gürcistan Milli Eğitim Bakanı açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

Gazeteci Mustafa Hoş, skandalı dün katıldığı Halk tv’deki sol şerit programında böyle açıklamıştı;