07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Gaziantep Saldırısı Biliniyordu
Gaziantep Saldırısı Biliniyordu

Gaziantep Saldırısı Biliniyordu

1 polisin şehit olduğu, 9’u polis 13 kişinin yaralandığı Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen bombalı saldırının önceden bilindiği ortaya çıktı.DHA’nın haberine göre; dün gece Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nde bu saldırıya ilişkin olağanüstü toplantı yapıldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün böyle bir saldırı istihbaratı olduğu ortaya çıktı. Saldırı istihbaratı nedeniyle dün gece saat 21.30’da Gaziantep Emniyet Müdürü başkanlığında, Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, ilçe emniyet müdürleri ve birim amirleri ile toplantı yapıldı. Toplantıda saldırı olabileceği ve bunun 1 Mayıs gününe denk getirileceği değerlendirilerek tüm birimler uyarıldı.

İstihbarat nedeniyle polislerin geçiş güzergahları değiştirilmişti

Geçmiş dönemlerde eylem, miting ve benzeri toplu gösterilerde görev alacak olan çevik kuvvet polisleri, Emniyet Müdürlüğü önünde toplanıp, buradan otobüsle görev yapacakları yerlere gidiyorlardı. Ancak, alınan istihbarat üzerine polislere bugün 1 Mayıs nedeniyle etkinlik yapılacak bölgelere direk gitmelerinin istendiği de öne sürüldü.

Camları kırık, beyaz renkli araç aranıyor

Polis, patlamanın ardından olay yerinden kaçan ve çıkan çatışmada camlarının kırıldığı belirtilen beyaz renkli bir aracı da her yerde aramaya başladı. Polis telsizlerinden geçilen anonslarda sık sık plakası belirlenemeyen beyaz renkli hafif ticari araca duyarlı olunması ve yakalanması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Gaziantep’te 1 Mayıs kutlamaları iptal

Patlamanın ardından kentte bugün yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları da iptal edildi. Sendikalar, STK’lar ve siyasi partiler patlamanın ardından tüm üyeleri SMS mesajı ile uyararak kutlamaların terör saldırısından dolayı iptal edildiğini duyurdu.