07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “FETÖ’cüler Abimi Kandırmış”
“FETÖ’cüler Abimi Kandırmış”

“FETÖ’cüler Abimi Kandırmış”

CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu’nun Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaşayan kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, “AKP hükümetinin FETÖ ile mücadelesini desteklemek” amacıyla planladığı 56 kilometrelik yürüyüşe başladı. Celal Kılıçdaroğlu “FETÖ’cüler Abimi Kandırmış” pankartı taşıyor. 

Geçtiğimiz yıl CHP Didim İlçe Başkan adaylığını açıkladıktan sonra arabasının camları kırılan ve aracının içine iki kurşun bırakılan Ali Sakaroğlu’nun kefen giyerek katılığı yürüyüşe 2 yıl önce CHP’li Didim Belediyesi’nin Yalı Caddesi’nde gerçekleştirdiği düzenleme çalışması sırasında meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden taşeron işçi Levent Bakay’ın babası Necati Bakay da destek verdi.  Kılıçdaroğlu 56 kilometrelik yürüyüşünü  Sakaroğlu ve Abay ile birlikte 5 kişilik bir grupla birlikte gerçekleştiriyor.

Yürüyüşün ilk kilometrelerinde grup ile birlikte yürüyen yaklaşık 20 kişi, ellerindeki Türk Bayrakları, Tayyip Erdoğan’ın posterleri, CHP ve CHP’li Didim Belediyesi’ni eleştiren dövizlerle destek verdi. İstanbul’dan gelen Ozan Ali Sultan da, yürüyüş öncesi toplanma alanında mini bir konser verdi.

Yürüyüşe Tayyip Erdoğan’ın pankartlarıyla başlamalarının bir anlam taşıdığını ifade eden Celal Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; bu PYD, FETÖ ve küçük yaşta kızlara tecavüz edenleri protesto emek için yola çıkıyorum. Didim Belediyesi’nden FETÖ’ye aktarılan paraların hesabının sorulmasını istiyorum. Duyumlara göre Didim Belediyesi’nden FETÖ’ye bağlı şirketlere aylık 500 bin TL para aktarılmış. Bu mücadeleyi Cumhurbaşkanımızdan da, Başbakanımızdan da, CHP’den ve MHP’den de istiyorum. Ağabeyimin dediği gibi; temiz ve dürüst savcıları ben de göreve çağırıyorum. Bu konulara el atsınlar” dedi. Elinde taşıdığı “FETÖ’cüler abimi de kandırmış” yazılı dövizle ilgili yorum yapmaktan kaçınan Kılıçdaroğlu, CHP’nin içerisinde FETÖ’cü milletvekili olup olmadığı sorusuna cevap vermedi.