07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Erdoğan Tehdidi Geliyor Diye ‘Hayır’ Dediler”
“Erdoğan Tehdidi Geliyor Diye ‘Hayır’ Dediler”

“Erdoğan Tehdidi Geliyor Diye ‘Hayır’ Dediler”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da partisinin verdiği ve milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu iftar programına katıldı. Çözüm sürecine ilişkin “Erdoğan’ın yürüttüğü süreçte ortada buluşabilmek imkansız” dedi. Demirtaş, İngiltere’deki AB’ye hayır kararının sorumlusunun da Erdoğan olduğunu söyledi.

İşte Demirtaş’ın konuşmasından ilgili bölümler;

“Öcalan ve Erdoğan’ın yürütüğü süreçte ortada buluşabilmek imkansızmış”

“Yaklaştığımız, uzaklaştığımız dönemler oldu. Birbirine yakın çözüm önerilerimizin geliştiği dönemler oldu, iki ayrı uca savrulduğumuz dönemler oldu. Ama nihayetinde ortaya çıktı ki; bir tarafta  Öcalan’ın, bir tarafta Erdoğan’ın yürüttüğü, öncülüğünü yaptığı süreçlerde ortada buluşabilmek bile imkansızmış. Dolmabahçe mutakabatıyla işte bu ortaya çıktı” dedi.

“Neredeyse İngiltere’deki AB’ye Hayır kararına bile benim başarım diyecek”

“Bak daha iki gün önce İngiltere’yle ilgili referandum muhtemelen o para saydığı anket şirketleri onun önüne bir araştırma koymuşlar. İngiltere’de zaten dedi AB’ye evet çıkacak, göreceksiniz. Bir gün sonra tersi çıktı, çıkıp neredeyse bu da benim başarım diyecek neredeyse. ‘Bak diyor İngiltere Başbakanı 3 bin yılında Türkiye ancak AB girer dedi, ama kendisi 3 gün bile dayanamadı. Analiz kafası bu.

“Erdoğan tedidi geliyor diye hayır dediler””

“Yahu arkadaş senin yüzünden referandumu kaybetti farkında değilmisin yahu. Türkiye AB’ye girecek diye kampanya yaptılar. Hayır oyu çıkardılar, Erdoğan tehdidi geliyor diye kampanya yaptılar hayırcılar burada. Ve orada hayır verenlerin hepsi Erdoğan’a hayır dedi. Ve bunu kendi başarısı zannediyor. Yahu İngiltere’de yenilen sensin, sen. Bir tane akıllı, jölesiz adam yok mu senin etrafında yahu? Sana akıl veren bir tek kişi yok mu yahu? Bu ırkçı, bu Türkçü, mezhepçi, dinci anlayış bu ülkeye artık her gün, her saat, bu ülkeye kaos getirecek bundan emin ol. Tek bir günümüz artık huzura açık olmayacak. Bu bir siyasi, ideolojik, örgütsel, tarihsel çarpışmadır. Buradan başarılı çıkan geleceği belirleyecektir. Ve eminim inanıyorum özgücümüze, sentez ve tarihi okuma gücümüze, örgütlenme, halktaki fedakarlığa güvenerek söylüyorum biz kazanacağız. Kendi ülkemizin tarihini biz yazacağız”