07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ensarcell Sansürü
Ensarcell Sansürü

Ensarcell Sansürü

Karaman’da Ensar vakfı ve KAİMDER evlerinde 10 erkek çocuğun cinsel istismara uğramasının ardından Ensar Vakfı’nın organize ettiği Türkiye Değer Ödülleri’ne sponsor olan Turkcell’e sosyal medya üzerinden tapki gösterilmiş, 600 bin  kullanıcı da aboneliklerine son vermişti. Türkcell ise Ensar Vakfı’na olan desteğini geri çekmek yerine Twitter üzerinden bu desteği eleştiren 145 hesaba daha mahkeme kararıyla erişim yasağı getirdi.

Twitter tarafından erişim engeli talebinde bulunulan hesaplara bilgilendirme mesajı gönderildi. Mesajda Twitter’ın mahkeme kararıyla ilgili işlem yapmadığı belirtilerek, mahkeme kararının Türkiye’deki ifade özgürlükleri ilkelerine uygun olmadığı gerekçesiyle karara itiraz edileceği ifade edildi.

O Mesaj şöyle;

“Twitter hesabınızla ilgili Twitter’a ulaşan ekteki mahkeme kararı hakkında sizi bilgilendirmek amacıyla bu e-posta mesajını gönderiyoruz.

Twitter, mahkeme kararında belirtilen içerik ile ilgili şu an için herhangi bir işlem yapmamıştır. Sadece hesabınıza gönderilmiş ve ekteki mahkeme kararında belirtilmiş bir içerik ile ilgili sizi bilgilendirmek amacıyla bu e-posta mesajını gönderiyoruz:

Mahkeme kararının Türkiye’deki ifade özgürlükleri ilkelerine uygun olmadığı gerekçesiyle karara itiraz dilekçemizi ilgili mahkemelere vermeyi hedefliyoruz. Kararın bozulması halinde size bu durumu mümkün olan en kısa sürede bildireceğiz. Mahkeme kararına Türk mahkemeleri nezdinde itiraz etmeyi düşünüyorsanız, lütfen mümkün olan en kısa sürede bize haber veriniz.

Eğer sizinle yanlışlıkla iletişime geçtiğimizi düşünüyorsanız ve/veya ekteki yazışma sizin Twitter kullanıcı hesabınızla ilgili değilse, lütfen bu e-posta mesajına cevap vererek bizi en kısa zamanda bilgilendiriniz.

Bu bildirim hukuki bir tavsiye niteliğinde değildir. Bu konu hakkında bir hukuki danışmana başvurmak isteyebilirsiniz.”

İşte Turkcell’in son olarak erişim engeli talebinde bulunduğu hesapların yer aldığı 28 Nisan’da verilen mahkeme kararı:

1462781472mahkemekararı1

1462781497mahkeme-kararı2